Jeżeli masz otwarte dwie zakładki - w jednej edytor HTML szablonu a w drugiej Układ z gadżetami, to po każdym zaktualizowaniu dowolnej z nich musisz odświeżyć także drugą by wczytać aktualny kod.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie, nie chodziło mi o jednoczesne zmiany tu i tam. Układu nie sprawdzałam od czasu, kiedy wrzuciłam widżet "Strony" z mobile="only" i dopiero wczoraj pod wieczór jakiś inny chciałam dodać i nie mogłam go przesunąć (wyskakiwał błąd, o którym wcześniej pisałam). Przed chwilą wyrzuciłam tę mobilną opcję i wszystko działa z powrotem jak należy. Tylko dalej nie wiem, czemu po takim zabiegu wyskakują błędy, hm.
______________________________________________________ Lubujesz się w fantastyce? Szukaj Czerwonego Piachu.
Próbujesz pisać dla internetu? Tu znajdziesz kilka osobistych porad.
Hersus WordPress.Klub
Imię: Paweł
Wiek: 36 Dołączył/a: 31 Maj 2013 Posty: 10 Miasto: Polska
Wysłany:
2015-11-21, 03:15
Podczepię się pod temat bo interesuje mnie czy da się tak zrobić, żeby w wersji mobilnej było widoczne menu?
Gadżet strony powinien być automatycznie widoczny w oddzielnej wersji komórkowej bloga.
Jeżeli nie widać menu, to prawdopodobnie zostało utworzone ręcznie w jakimś innym gadżecie - wtedy trzeba dodać odpowiedni parametr w jego kodzie (opisany w tym wątku).
W przypadku menu dodanego w kodzie bloga węszyłbym jeszcze kwestie ustawień szablonu na komórkach. Zakładka Szablon -> Na komórkach -> edytuj za pomocą koła zębatego pod podglądem -> Jak szablon jest responsywny, to można wyłączyć -> a jak nie jest, to polecam zmienić na Niestandardowy - wtedy wczytają się ustawienia z CSS i kodu HTML. Standardowo jest pokazywana wersja systemowa.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Imię: Marta
Wysłany:
2017-05-10, 06:44
Przymierzam się cały czas do zmiany na nowy szablon, ale póki co nie mam kiedy do tego usiąść porządnie.
W niestandardowym teraz menu jest, ale ucina tytuł pierwszego posta i disquas nie działa. Mogę przy nim zrobić tak samo jak z menu (mobile yes?) - tak zrobiłam i zadziałało.
teraz jeszcze ten tytuł, bo menu go zasłania:/ a pod spodem linkwithin się wcina na str. głównej. fajnie że widać powiązania w artykułach, ale na stronie głównej raczej niepotrzebne.
To już zabawa z dopasowywaniem kodu i CSS pod komórki (poczytaj o @media queries). Też aktualnie siedzę nad menu, które musi zmieniać swój wygląd, bo na tabletach i komórkach jest zbyt ciasno.
niestety indywidualne i zaawansowane przeróbki szablonów nie kwalifikują się już do darmowej pomocy.
Dołączył/a: 10 Mar 2016 Posty: 6 Miasto: Bydgoszcz
Wysłany:
2017-06-02, 23:34
W wersji na komputer po kliknięciu na zdjęcie włącza się taki jakby pokaz slajdów
Czy da się to jakoś zrobić na komórkach w szablonach standardowych? Teraz na komórce zdjęcie jest mikroskopijne, jak się w nie kliknie to przenosi do nowej strony, żeby obejrzeć kolejne trzeba cofnąć stronę
Niewiele to zmieni, bo ekran komórki ma szerokość około 320-480px, więc zdjęcie nie powiększy się zbyt bardzo. Zacznij dopasowywanie szablonu komórkowego od zmiany na "niestandardowy" lub jego całkowite wyłączenie i przejście na elastyczność.
Bardzo przydatne informacje.
Mobile='no' działa tylko przy widgetach. Męczyłam się długo, więc zostawię tutaj sposób na ukrycie rzeczy niebędącymi widgetami. ^^
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).