karmil Blogger.Klub
Imię: Kinga
Wysłany:
2012-03-11, 21:45
zmieniłam szablon na znak wodny i znów dookoła zdjęć pojawiła się biała ramka, ale w żaden sposób nie mogę jej zmienić ><
Cytat
Nie można przeanalizować szablonu, ponieważ nie jest on poprawnie sformułowany. Sprawdź, czy wszystkie elementy XML zostały prawidłowo zamknięte.
Komunikat o błędzie XML: Content is not allowed in trailing section.
Szablon Watermark (znak wodny) zawiera te same elementy odszukaj .post-body img, .post-body .tr-caption-container, .Profile img, .Image img, .BlogList .item-thumbnail img i wywal z tego stylu linijki: background oraz shadow
zauważ, że w postach wyżej są dokładnie te same klasy
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
karmil Blogger.Klub
Imię: Kinga
Wysłany:
2012-03-12, 21:15
"te same klasy" O.o ? xd
dzięki
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 12-03-2012, 21:59 ]
w CSS istnieją klasy (class="cos" / .cos {} i identyfikatory (id="cos1" / #cos1 {}) - pogrubiłem zestaw klas dla elementów, które korzystają z ramki wokół zdjęć. Te same klasy były wymieniane już wcześniej
muszka Blogger.Klub
Wysłany:
2012-03-16, 23:29
Witam, proszę także o pomoc przy zmianie tych durnowatych ramek, boję się sama ingerować w ten kod, bo coś nieodwracalnie zniszczę i będe miała po blogu
TUTAJ, jak widać, wszystkie zdjęcia są obramowane w ramki, co chciałabym szybko zmienić. Z góry dziękuję za pomoc.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
muszka Blogger.Klub
Mój blog: http://lil-shiis-kawaii-things.blogspot.com/ Htsz nie widzę w html szablonu żadnego z tych kodów które podałeś, przejrzałam wszystko 3 razy.
Pamiętam, że przy drugim blogu (którego adresu nie podam) była po prostu opcja do odkliknięcia czy zdjęcie ma być z ramką czy bez, ale nie pamiętam gdzie.
A jeszcze jedno pytanie. Dlaczego obrazki beztłowe o rozszerzeniu .png na blogu mają białe tło?
widocznie źle szukasz :> na poprzedniej stronie jest podane czym się kierować, nawet pogrubiłem. Jak skasujesz cień i background (białe tło) to zniknie problem obrazków .png i .gif
Nie kojarzę opcji z obramowaniem w panelu, może jest w projektancie (szablon -> dostosuj)?
Nie wiem w jaki sposób wyłączyłaś to na tym blogu. Na drugim masz szablon systemowy, więc ta instrukcja musi zadziałać.
Szablon -> Dostosuj -> Zaawansowane -> Obrazy
znalazłem tam tylko kolor tła - trzeba dać przezroczysty "transparent" - to samo w przypadku koloru obramowania, jednak zmiany te nie kasują cienia - ten jednak da się wywalić za pomocą tego co napisane jest na poprzedniej stronie.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).