ach.
czyli trzeba by trochę szablon przebudować, w sensie w kodzie, tylko zdalnie ciężko coś doradzić, bo Blogspot nie jest ani trochę intuicyjny - swoją drogą, nie wiem czemu wszyscy wolą Blogspot od Wordpressa
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
a wordpress jest całkowicie bezpłatny? Kiedyś zastanawiałam się, żeby zamiast na blogspocie założyć tam bloga... Bo rzeczywiście, blogspota trochę ciężko "przebudować"...
proszę nie rozwalać tematu, w dziale pomocy blogowej nie tworzymy wielu wątków
frejka., w dziale Układ -> posty w blogu - przestaw element komentarzy tuż pod tytuł posta i zapisz zmiany. Następnie przejdź do działu Szablon, otwórz edytor HTML, zaznacz rozszerzenie szablonów widżetów. Skopiuj cały kod z ramki i wklej (jako kod w "code") na pokazywarka.pl - podaj tutaj link.
Masz różnicę w klasach i układzie, ale nie wygląda na zbyt dużą, edytując Twojego bloga udało mi się przenieść komentarze na bok, zostało tylko dorobić pokazywanie liczby nad słowem "komentarze" - tutaj jednak trzeba dopisać coś w kodzie.
Yzoja, nie wprowadzaj jej w błąd. Na własnego (tego do pobrania) WordPress'a trzeba mieć jakiś serwer (darmowe rzadko się nadają). Ten na blog.pl jest bardzo ograniczony, nie można tam mieć własnych szablonów a jedynie kilka udostępnianych przez serwis. Podobnie jest w przypadku wordpress.com
Ludzie wybierają blogspota, bo jak na razie jest chyba najlepiej rozwiniętym i darmowym serwisem blogowym w Polsce i bardzo popularnym poza nią. Można podpiąć sobie domenę, nie musisz martwić się o transfer i dostępność usługi, nie wyświetlają reklam na blogach. Sporo plusów aj ak ktoś ma konto na Google to nie musi zakładać nowego na bloga tylko uaktywnia sobie nową usługę i może ją teraz zintegrować z innymi (ostatnio z Google+).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Szkoda, że jak wchodzę na pokazywarka.pl , wklejam kod między znaczniki code to kiedy wciskam gotowe wyskakuje mi że wystąpił błąd... chyba nie jest mi dane
przełączasz na 'czysty tekst' i zapisujesz (plik -> zapisz stronę jako...) wpisując w pole z nazwą: poprawiony.xml (plik powinien zapisać się jako XML stąd końcówka .xml
Potem przechodzisz do działu Szablon, na górze klikasz "utwórz/przywróć kopię zapasową"
Najpierw wykonujesz kopię swojego szablonu a potem za pomocą opcji "Prześlij szablon z pliku" wgraj to co zapisałaś ode mnie.
Jak chcesz poprawiać a nie wgrywać pełny szablon to wejdź edycję HTML szablonu, rozszerz szablony widżetów i edytuj po kolei według punktów:
1. wklejając poprzednie elementy CSS zgubiłaś w wierszu:
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).