Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nika [Usunięty]
Wysłany:
2012-03-28, 20:18
No zeby na zakladce 2 bylo http://screenshooter.net/..._2012__21_15_44 wiem ze sa bialo niebieskie bo musze zrobic od nowa bez bialego tla.
I jeszcze chcialabym wiedziec jakbym chciala rozmiescic nazyw tzn. zeby byly odstepy miedzy nimi i wypelnialy caly paek?
obrazek lub kolor tła dla #mbtnav li li li a, #mbtnav li li li a:link, #mbtnav li li li a:visited
Musisz raczej przygotować tam osobne tło, bo obecne nie nadaje się na to, jest do połowy białe bo na górze obrazka masz białą przestrzeń
Nika napisał/a:
I jeszcze chcialabym wiedziec jakbym chciala rozmiescic nazyw tzn. zeby byly odstepy miedzy nimi i wypelnialy caly paek?
przy takim wąskim pasku wypełniają przecież :>
odstępy po bokach elementów głównych tego menu określa padding dla #mbtnav li a, #mbtnav li a:link, #mbtnav li a:visited - jego obecna wartość (środkowa) to 12px. Musisz to też korygować względem szerokości paska - im większe odstępy między elementami menu tym większa szerokość dla paska #mbtnav
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nika [Usunięty]
Wysłany:
2012-03-28, 20:42
Ok dzieki
[ Dodano: 28-03-2012, 23:23 ]
Jeszcze mam cos takiego jak czcionki zmieniam na font-family: 'Parisienne', cursive;i nie dziala mi ;/eh zmienilam pasek na chudszy i kawalek wystaje jak myszka najade ;/
ale powiem ci ze duzo sie dxzieki temu nauczylam :p
[ Dodano: 29-03-2012, 10:24 ] http://screenshooter.net/..._2012__10_22_01 zmieniam czcionki tam gdzie byly wpisane tylko nazwy zmieniam i lipa.
I jeszcze jedno ostatnie moje pytanie zeby zawsze biale tlo bylo taj jak tu http://screenshooter.net/..._2012__10_45_38 niezalezneie jakie tlo jest pod spodem to co trzeba wpisac bo ja mam biale w srodku jak na zewnatrz wgram szare
Co prawda zrobiłam ale nie wiem czy poprawnie wpisalam tu .content-outer {
background: #FFFFFF;
Menu skacze i przesuwa się, bo dla aktywnych elementów pierwszego stopnia (czyli główne linki w menu) ustawiłaś tło i padding 10px (a nieaktywne mają inny). Te elementy mają styl w #mbtnav li a:hover, #mbtnav li a:active (skasuj tło i padding).
Lokalnie działają tylko czcionki, które wszyscy mają na komputerze. Inny sposób to "web fonts", ale w Twoim źródle nie widzę skryptu generującego Parisienne: http://www.google.com/web...tion:Parisienne - dopiero jak wkleisz skrypt będzie działało wywoływanie tej czcionki.
Z białym tłem nie do końca wiem o co chodzi. Wysławiaj się proszę konkretnie, na tym zrzucie ekranu jest jakiś malutki obrazek, który nic nie mówi. Im więcej informacji udzielasz tym dokładniejsza jest pomoc.
Nika [Usunięty]
Wysłany:
2012-03-29, 18:51
Ok dzięki za pomoc za z tłem chodzilo mi o to czy dobrze ustawilam tło wpisując tutaj .content-outer {
background: #FFFFFF;
To tyle bo wszystko juz mam tylko to mnie zastanawia.Dzieki temu duzo sie nauczyłam.
Jeżeli nic się nie zepsuło to wygląda na to, że dobrze w stylu tego elementu jest też box-shadow, który określa jaki cień (grubość, przesunięcie i kolor) ma cała ramka bloga.
Nika [Usunięty]
Wysłany:
2012-03-29, 19:50
Dzieki i widzisz jak duzo sie nauczylam
WIELKIE dzieki!!
cien nie dziala ale juz kit z tym ...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).