kasia01 Blogger.Klub
Wysłany:
2012-03-01, 17:45
Htsz napisał/a:
nie wiem jaki masz styl
nie wiem czy rozumiem dokladnie o co chodzi...
szablon mam z kategorii "znak wodny"
Htsz napisał/a:
Dodatkowo obrazki wpisów mają 1 pikselową, kwadratową ramkę w CSS:
chyba wlasnie o to mi chodzi...tzn mam gole zdjecie bez ramek i po zamieszczeniu na blogu pojawia sie wokol niego cieniutka ramka w wybranym kolorze, w odstepie od zdjecia okolo 1-2mm
czy wiesz zatem ktory fragment kodu css musze wymienic i co dokladnie wpisac by osiagnac zamierzany efekt ?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
O! super, pomogło
ale oni teraz usunęli opcję że mogę ustawić w jakim chcę mieć dany element stopki posta. I nie wiem co robić, aby mieć w jednym rzędzie: komentarze, godzinę, i etykiety (etykiety kiedyś można było ustawić, ale teraz usunęli taką opcję)
zdjęcia na Twoim blogu wydają się być już ustawione jak należy am oże ma to być inny efekt? bo nie wygląda jak na tamtym przykładzie, ale według mnie pasuje do szablonu i osobiście bym tego nie zmieniał
mr.szparson napisał/a:
ale oni teraz usunęli opcję że mogę ustawić w jakim chcę mieć dany element stopki posta. I nie wiem co robić, aby mieć w jednym rzędzie: komentarze, godzinę, i etykiety (etykiety kiedyś można było ustawić, ale teraz usunęli taką opcję)
Co mam robić?
trzeba edytować zatem HTML i przenieść elementy z jednego wiersza do innego.
Podczas edycji kodu zaznacz opcję "Rozszerz szablony widżetów" i odszukaj post-footer-line Stopka składa się z trzech divów o takich klasach (każdy opisany dodatkowo indywidualną klasą z końcówką -1 -2 -3). W pierwszej masz godzinę, w drugiej link komentarzy, etykiet nie widzę.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
kasia01 Blogger.Klub
Wysłany:
2012-03-06, 03:21
Htsz napisał/a:
zdjęcia na Twoim blogu wydają się być już ustawione jak należy am oże ma to być inny efekt? bo nie wygląda jak na tamtym przykładzie, ale według mnie pasuje do szablonu i osobiście bym tego nie zmieniał
prawde mowiac to poszukalam w kodzie tego fragmentu odpowiedzialnego za kolor i grubosc ramki i troche sie pobawilam
dziekuje w kazdym badz razie za odpowiedz...
mam znowu inny problem,ale to juz nie w tym temacie
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).