A przy okazji, czy można zmienić na szablonie Print Design wszystko by było po Polsku
Napisałem o tym przed chwilką w innym wątku. Trzeba edytować plik .xml notatnikiem i pozamieniać wszystkie angielskie słowa (które chcesz zmienić) na polskie. Pracę ułatwia podgląd szablonu w przeglądarce i szukanie tych zdań w źródle szablonu za pomocą ctrl+f
Ja xDee napisał/a:
i zrobić takie same slajdy jak ona?
Przecież w szablonie jest ten rotator wbudowany, trzeba mu edytować zdjęcia, tytuły i opisy ręcznie. Kod rotatora zaczyna się tuż po:
Kod
<!-- Featured Content Slider Started -->
i kończy przed:
Kod
<!-- Featured Content Slider End -->
Gdzie zaczynają się poszczególne slajdy jest tam również opisane np.
Kod
<!-- Slide 1 Code Start -->
tytuł pierwszego jest w kodzie:
Kod
<h3 class='fp-title'>
<a href='#'>This is default featured slide 1 title</a>
</h3>
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nyan_Cat Blogger.Klub
Wysłany:
2012-04-01, 15:01
Mam włąśnie taki sam problem jak inni , na moim blogu mam szablon WestWard . NIe chciałabym , żeby wyswietlał mi się ten Read More , a juz tej powyzej podanej instrukcji skorzystałam ale coś nie pomogło .Post wyswietla sie podwójnie :c
Prosze o pomoc .
Na przyszłość pamiętaj żeby odblokować bloga, bo inaczej ciężko pomóc jak się nie ma wglądu w błąd. Nie widzę tam podwójnych postów.
Z tego co widzę szablon WestWard jest bardzo podobny do PrintDesign i też zawiera skrypt 'createSummaryAndThumb' zatem instrukcja powinna jak najbardziej działać prawidłowo. Czy odnalazłaś ten sam fragment (wyglądał tak samo?) i zamieniłaś na krótką wersję?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nyan_Cat Blogger.Klub
Wysłany:
2012-04-04, 08:34
Wybacz . :c
Nie moge ci odpowiedzieć na te pytania , ponieważ koleżanka , która prowadzi ze mną bloga zmieniła szablon i nie moge sprawdzić odpowiedzi na te pytania . : <
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).