Silaqui
Blogger.Klub
Wiek: 37 Dołączyła: 01 Sie 2012 Posty: 49 Miasto: Chorzów
|
Wysłany:
2013-10-10, 00:03 [Szablon Gordon] edycja nagłówka, menu, czcionki, zdjęć
|
|
|
Hej!
Biorąc do serca uwagi innych użyszkodników prosiłabym o pomoc w ogarnięciu kilku szczegółów.
po pierwsze: wygląd rozwijanego menu. Problem opisałam już tutaj
po drugie: wendigo napisał/a: Jest ok, ładnie i czytelnie Mam tylko dwa zastrzeżenia:
- Czytaj więcej powinno być bezpośrednio pod tekstem, bo na samym dole - pod propozycjami innych notek i komentarzami to ginie i wygląda bardzo dziwnie.
- Ja bym dał czcionkę na podstronach takiej samej wielkości jak na głównej, bo w tej chwili jest większa i też to trochę dziwnie jak dla mnie wygląda.
Pierwszy punkt interesuje mnie najbardziej, a drugi trochę inaczej. To znaczy: chciałabym, aby czcionka na głownej (albo choćby wyjustowanie i układ) był taki sam, jak na stronie posta po kliknięciu.
po trzecie: banneri. Szablon ma wgrany mały banner po lewej stronie, z prawej powinno pójść "wgrane" menu, ale ja tak nie chcę. Czego bym chciała: aby nagłówek był jeden, dał się podłożyć obrazkiem, i był na całą szerokość strony. Da się to zrobić? Menu chcę zostawić takie, jakie jest obecnie (ewentualnie fajno by było, jakby menu było na całą szerokość strony)
po czwarte:próbowałam zrobić jeden rozmiar zdjęć na blogu (według jednego z tutejszych tematów), a i tak na głównej te największe są za duże (choć zmieniłam w kodzie ustawienia, a i przy obrazkach kliknęłam "rozmiar oryginalny").
Ostatnia sprawa: wracamy do "czytaj więcej". W tym szablonie się dubluje. Mamy ładne "read more" i umieszczone pod postem "czytaj więcej". To pierwsze chcę usunąć.
i ostatnia ostatnia (powtórzenie celowe) prośba: da się przywrócić pasek nawigacyjny w prawym górny rogu? Przyzwyczaiłam się do tego, że w panel przechodzę jednym kliknięciem, a teraz musiałam ustawić sobie bloggera jako osobną zakładkę.
[ Dodano: 11-10-2013, 02:25 ]
Coś ktoś podpowie?
|
|