- przewijanie zdjęć na stronie głównej w miniaturce postu? Po otworzeniu strony widać skrócony post z "read more" i pierwsze zdjęcie z postu. Niestety to zdjęcie można przewijać przyciskami na boku i wtedy pokazują się inne zdjęcie. Jak to usunąć?! Zależałoby mi by pokazywało się tylko 1 zdjęcie bez opcji przewijania
Tworząc posta korzystaj z opcji zwijania tekstu. W tej chwili szablon ma dostępne wszystkie zdjęcia do dyspozycji a wątpię by w darmowej wersji był dostępny cały kod do swobodnej modyfikacji. Dodawaj tę kreskę tuż po pierwszym zdjęciu i akapicie, wtedy skrypt od kafelków nie powinien tworzyć mini galerii.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Niestety nawet po dodaniu opcji zawijania tekstu mini galeria i tak się tworzy. Kod jest cały co sprawdziłam. Udało mi się pousuwać już wiele opcji które mi nie odpowiadały, niestety nie jestem w stanie znaleźć w kodzie akurat tego. Udało mi się usunąć już strzałki na boku zdjęcia, ale niestety wtedy pod zdjęciem tworzą się przyciski tekstowe "Prev" i "Next" które również przenoszą na kolejne zdjęcie
Wysłany:
2015-07-16, 21:12Re: Jak skasować galerię z postów na stronie głównej?
Malinowa napisał/a:
Kod jest cały co sprawdziłam.
W darmowych wersjach wiele skryptów jest zaszyfrowanych a tworzeniem kafelków w tym przypadku zajmuje się właśnie javascript.
Malinowa napisał/a:
Niestety nawet po dodaniu opcji zawijania tekstu mini galeria i tak się tworzy.
Ten zmieniony wpis nadal ma galerię? Wychodzi na to, że coś źle zrobiłaś albo uszkodziłaś szablon. Wgrałem właśnie darmową wersję z ich strony i ustawiłem w pierwszym wpisie zwijanie. Efekt jest dokładnie taki jak go opisałem wyżej:
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).