cyro-graf
Blogger.Klub
|
Wysłany:
2013-02-06, 00:17 [Szablon Unite] tekst opływający miniatury postów z prawej
|
|
|
Witam,
Mam pewien problem, bo postanowiłam na swoim blogu zmienić szablon. Tak więc wszystko sobie ładnie zmieniłam, podlinkowałam w menu itd. Tylko niestety okazało się, że wystąpił mały problem.
Może zacznę od początku. Wybrałam sobie na bloga ten szablon: http://www.soratemplates....r-template.html
Problem polega na tym, że ze względu na tematykę bloga nie mogę sobie pozwolić na to, żeby obrazki w postach miały stały rozmiar. Z tego powodu postanowiłam w amatorski i prostacki sposób pozbyć się ograniczenia kasując ten fragment kodu:
thumb{width:556px;height:133px;margin: 0 0 1em;}
Faktycznie obrazki zaczęły się wyświetlać w oryginalnym rozmiarze, ale pojawił się kolejny problem, bo obrazki mniejsze, niezajmujące całej powierzchni przeznaczonej na posta nie są "oblewane" tekstem (np. okładka książki). Podczas pisania postu wszystko wygląda w porządku, ale już na podglądzie i po opublikowaniu tekst wyświetla się pod obrazkiem.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać i czy w ogóle da radę to zrobić?
Oprócz tego skasowanego fragmentu nic w kodzie nie zmieniałam. Na razie korzystam ze starego szablonu, ale nie chciałabym rezygnować z możliwości zainstalowania tego nowego.
|
|