Wysłany:
2012-07-22, 21:49[wigdet] multi tab, dodawanie tła pod nazwami zakładek
Potrzeba matką wynalazku, wiec po 3 dniach poszukiwań znalazłam to, co chciałam. Ale tylko teoretycznie. Po dodaniu kodu ze źródła działa wsio jak chciałam oprócz tego, że zamiast Takich paseczków z nazwami:
mam takie kropeczki:
Jak to zmienic?
pierwszy jest od nieaktywnego okna a drugi od aktualnie widocznego oraz aktywnego po najechaniu kursorem.
Twórca tego paska zakładek ustawił tam jedną grafikę z wywołaniem różnej pozycji nieaktywny/aktywny, obrazek wygląda tak:
Jeżeli chcesz dla każdego taba mieć inne tło to masz dwa wyjścia:
1) dodajesz wszystkim linkom id="nazwa-taba" - każdemu inne i potem w CSS dopisujesz style (tła) dla każdego z nich.
2) zamiast tekstów z nazwami zakładek (w kodzie HTML) wklejasz kody obrazków a tamtym 2 elementom kasujesz background całkiem. W tym przypadku nie ma efektu aktywnego taba.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).