Szukam informacji na temat pluginu - popup, wygaszającego stronę. Brzmi może dziwnie, ale obrazek Wam może wyjaśni wiele:
http://scr.hu/0ncq/7u54v
Dokładnie, takie coś jak w panelu wtyczek na WS Słaby jestem w szukaniu, bo tyle jest kijowych wtyczek, że szok.
Najważniejsze funkcje jakie powinna posiadać owa wtyczka:
- "x" po prawej stronie na górze (spotkałem się, że miały po lewej, co było mało intuicyjne)
- wyświetlanie tylko raz na stronie głównej (bez podstron!)
- możliwość wrzucenia obrazka do środka i podlinkowania go do okreslonej podstrony
Konkretnego pluginu pod WP nie podpowiem, aczkolwiek szukałbym pod hasłem Colorbox, Fancybox albo Lightbox.
Natomiast wyświetlanie na stronie głównej można załatwić odpowiednim Conditional tagiem (is_home() albo is_front_page()), a w środku wywołanie Colorboxa/Lightboxa ze stroną do wyświetlenia, a cały kod w pliku header.php. Wyświetlanie jeden raz za pomocą cookie (jeśli cookie o określonej nazwie istnieje, to nic nie robimy; w przeciwnym razie wyrzucamy okienko).
aczkolwiek szukałbym pod hasłem Colorbox, Fancybox albo Lightbox.
obawiam się, że wynikami wyszukiwania będą wtyczki do galerii zdjęć.
spróbuj Simple PopUp http://wordpress.org/plugins/simple-popup/
z tego co widzę obsługuje ciasteczka i ma edytor zawartości okienka. Przyciemnia tło a także pozwala na określenie po ilu sekundach i gdzie ma się pojawić X do zamknięcia.
Nie widzę tam ustawień stron/y, na których ma się wyświetlać, ale w razie czego można zainstalować "plugin Organizer" lub skorzystać z porady Łukasza (Conditional tag).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Dzięki Panowie, skorzystałem z Waszych rad i coś w ten deseń kobinowałem W sumie, nie było to trudne, tylko ja jak zawsze komplikuję sprawę i pytam wszystkich dookoła
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).