dzisiaj obchodzimy rocznicę pierwszego lotu w kosmos. 50. lat temu Ruscy puścili w przestrzeń Sputnik.
dzisiejsze google ma w związku z tym odpowiednią grafikę:
jak oceniacie ten czas ? jak oceniacie dotychczasowe odkrycia kosmiczne i jaka przyszłość wróżycie ? prace nad tymi maszynami powodowały także szybszy rozwój techniki, myślę, że to o wiele lepsze i praktyczniejsze niż podobny sposób dynamizacji gospodarki wojnami....
dzisiaj odbywają sie loty zapoznawcze z Marsem i wieloma innymi odległymi planetami. Chciałbym dożyć czasu migracji międzyplanetarnych, albo chociaż tanich podroży kosmicznych łatwiej byłoby zwiedzić kulę Ziemską i wybrać się na wycieczkę na Marsa
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2008-08-14, 17:48
doszperałem się kiedyś do artykułu który mówił, że projekt rakiety kosmicznej zapoczatkowali Polacy, tylko prace nad tym projektem zostały zakazane przez Rosjan, a sami sobie to "pożyczyli"
jak myślicie to może być prawda? [jak sobie skad to wyszperałem napiszę ]
Zzielona napisał/a:
Cytat
- w ogóle jak ktoś mówi o tym to mam nadzieję, że wreszcie wykryją obce formy życia
Nie ma takich
jakaś bakteria, która namiętnie się rozmnarza ekstremalnych warunkach zawsze się znajdzie
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2008-08-17, 09:16
Bardzo dawno temu (kilka milionów, albo miliardów lat) najprawdopodobniej istniały formy życia na marsie. Oczywiście nie były to jakieś "ufoludki", ale warunki były sprzyjające dla małych form życia.
Wiek: 33 Dołączył/a: 16 Sie 2008 Posty: 13 Miasto: Skądinąd.
Wysłany:
2008-08-17, 12:05
Krzysiek napisał/a:
doszperałem się kiedyś do artykułu który mówił, że projekt rakiety kosmicznej zapoczatkowali Polacy, tylko prace nad tym projektem zostały zakazane przez Rosjan, a sami sobie to pożyczyli
prace zostały przerwane gdyż zostały posądzone o prace militarne oraz współpracujące z rządami przeciwnymi. zgromadzone dane zostaly skonfiskowane i wykorzystane w projekcie rosjan.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).