Jestem przeciwko agresji,
jednak sam dbam o swoją tężyznę fizyczna,chciałbym się zapisać na jakieś sztuki walki,bo
takie treningi na pewno są warte,gdy zostanie zaatakowany,potrafisz się obronić albo w sytuacji,gdy ktoś z bliskich zostanie zaatakowany takich sytuacji jest multum i na pewno nie można liczyć wtedy na inne osoby,policje itd.,bo różnie bywa i każdy o tym dobrze wie.
Wszystko zależy od Twoich predyspozycji, chęci i tego co Ci się podoba. Jeżeli chcesz po prostu potrafić się bronić podczas zagrożenia polecam Ci Krav Mage lub Boks.
Jak człowiek czuje, że jest zagrożony, potrafi się bronić, więc jeśli przyszłoby co do czego to każdy w jakimś tam stopniu by sobie poradził
Ja przez jakiś czas trenowałam Muay Thai. Super sprawa. Najbardziej zwraca się tu uwagę na nogi, które potrafią czynić cuda swoją siłą więc polecam. Trenowałam też karate, ale tam ogólnie były różnego typu "układy", które trzeba było umieć, żeby zdać na wyższą belkę/pas, także tego...
Generalnie tez nie miałem okazji się bić i niech tak zostanie... ale w takich bójkach raczej nie ma żadnych zasad, więc jeśli by doszło to po oczach i po kroczu,chodzi przecież o unieszkodliwienie napastnika i ewentualną ewakuację... Kiedyś słyszałem że najlepszym sposobem na bójkę jest jej unikanie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Kobiety tak mówią bo same nie były w takich sytuacjach... ja tam nic nie widzę fajnego w obitym ciele , stracie zębów czy złamanym nosie Druga sprawa to nie wiadomo na kogo się trafi... jak to na przykładzie kolesia z łodzi.. stanął w obronie dziewczyny i jak skończył ???
[ Dodano: 07-03-2013, 13:19 ]
[quote="tandem"]Kobiety tak mówią bo same nie były w takich sytuacjach... ja tam nic nie widzę fajnego w obitym ciele , stracie zębów czy złamanym nosie Druga sprawa to nie wiadomo na kogo się trafi... jak to na przykładzie kolesia z łodzi.. stanął w obronie dziewczyny i jak skończył ???
Historia extremalna niestety...
Ale chyba ten co go zabił był naćpany...
olapen1 Blogger.Klub
Imię: Ola
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).