Nikito, oczywiście rozumiem twoje wątpliwości, niepewność. Jest to całkiem zrozumiałe.
Co do bardziej rozszerzonych szczegółów na temat choroby Karoliny to nie chce się zbyt dużo wypowiadać gdyż lekarzem nie jestem, a w swoich wywodach mogła bym podać jakieś błędne informacje. Jeżeli Cię one interesują to odsyłam cię do bardziej zorientowanej osoby w tym temacie cezary@viva.org.pl lub telefoniczny 0502279920
lub Kasia Sosnowska: apolonia@viva.org.pl .
Piszesz że nie wpłacisz ani grosza bo wolisz pomagać fundacją takim jak np tvn. tyle że tego rodzaju fundacja ma kilkaset mocniejszą siłę brzebicia niż http://www.viva.org.plhttp://www.viva.org.pl/karolina , w Tvn raczej nie narzekają na brak zainteresowania choćby ze strony sponsorów gdyż dla tych firm jest to ogromna reklama.
Przysięgać że do ściema nie będe gdyż nie miało by to jakiegokolwiek sensu ; )
Co tu dużo pisać dziewczyna umiera, szczepionka którą musi przyjmować raz w miesiącu kosztuje 6 tyś wiec chyba nie ma sie czumu dziwić że pomagamy.
Nie wierzę Ci i jestem bardzo za tym, żeby takie posty traktować jako spam. Bo gdyby ktoś podszedł na ulicy i powiedział "daj trochę kasy, przekażę je na leczenie Karoliny, która cierpi na autoagresję komórek", to bym się najwyżej nieźle uśmiała. Gdyby ktoś stał z puszką fundacji X pomagającej osobom chorym na autoagresję komórek, to pewnie bym coś wrzuciła do owej puszki.
Dowiedz się, na co ta dziewczyna wogóle jest chora, bo autoagresja komórek może powodować różne rzeczy, od łysienia plackowatego po złośliwą anemię. Jaki lek dostaje? To ważne! To nie są głupoty, i nie trzeba być lekarzem, żeby się tego dowiedzieć.
Jeśli nie chcesz udowodnić nam, że to co piszesz jest prawdą, dowodzi, że jesteś kłamcą. Powołujesz się na nasze serce i nasze współczucie. Nigdzie nie będę dzwonić, bo to Twój (i ewntualnie tej dziewczyny) interes poinformować ewentualnych ofiarodawców na jaki cel zbieracie. A Ty piszesz że jej życie zależy od naszych pieniędzy. To nie ja mam gdzieś dzwonić i szukać informacji, Twoim obowiązkiem (i chyba również warunkiem pozostawienia tego wpisu przez administratora!) jest podanie informacji komu, dlaczego i na co mielibyśmy wpłacać pieniądze. A Ty mi dajesz pracę domową z dzwonienia gdzieś. Sam zadzwoń, zapytaj, i powiedz co ci powiedzieli! W głowie Ci się poprzewracało. To nie potencjalny ofiarodawca ma sprawdzać Twoją wiarygodność, to Ty masz ją udowodnić.
Nie masz nic przeciwko oszustom wyłudzającym w necie pieniądze pod pozorem zbiórki na leczenie??? To, co to wypisujesz niczym się nie różni od tych kłamstw. I nie próbujesz się odróżnić. Chcesz, żeby Ci zaufać.
W internecie nie wolno polegać tylko na zaufaniu. Jeśli ktoś wymaga i oczekuje od nas zaufania, a nie daje żadynch do niego powodów, to jasne, że jest albo bardzo bezmyślny, albo ma złe zamiary.
vanityy [Usunięty]
Wysłany:
2007-08-04, 09:36
nikita napisał/a:
Nie wierzę Ci i jestem bardzo za tym, żeby takie posty traktować jako spam. Bo gdyby ktoś podszedł na ulicy i powiedział daj trochę kasy, przekażę je na leczenie Karoliny, która cierpi na autoagresję komórek, to bym się najwyżej nieźle uśmiała. Gdyby ktoś stał z puszką fundacji X pomagającej osobom chorym na autoagresję komórek, to pewnie bym coś wrzuciła do owej puszki.
Dowiedz się, na co ta dziewczyna wogóle jest chora, bo autoagresja komórek może powodować różne rzeczy, od łysienia plackowatego po złośliwą anemię. Jaki lek dostaje?
.[/b]
Chyba nie czytasz zbyt dokładnie, wyraźnie napisałam, że po badaniach jej szpiku kostnego w USA (w klinice The Rebecca MacDonald Centre for Arthritis and Autoimmune Disease) w polsce
opracowano dla niej indywidualną szczepionkę, wiec czemu pytasz o lek (?).
Tym razem to ja mogę poddać w wątpliwość szczerość twojej wypowiedzi..
gdyby ktoś podszedł na ulicy i powiedział "daj trochę kasy, przekażę je na leczenie Karoliny, która cierpi na autoagresję komórek", to bym się najwyżej nieźle uśmiała. Gdyby ktoś stał z puszką fundacji X pomagającej osobom chorym na autoagresję komórek, to pewnie bym coś wrzuciła do owej puszki.
Czyli wystarczy ci kawałek metalu żeby dać pieniądze, a teraz potrzebujesz dokładnej diagnozy choroby...?, w moim poście u góry jest kilka linków potwierdzających to że Karolina jest i że cierpi, poniekąt opiekuję się nią fundacja viva,
Dowiedz się, na co ta dziewczyna wogóle jest chora, bo autoagresja komórek może powodować różne rzeczy, od łysienia plackowatego po złośliwą anemię.
Pierwszy raz słyszę o czymś takim jak "złośliwa aniemia", aniemia spowodowana jest przede wszytskim niedoborem żelaza i witaminy B12.
Karoli choroba została zdiagnozowana w Polsce w Klinice Immunologii i Transplantologii i była konsultowana m.in. w Klinice Hematologii, Instytucie Hematologii i Transfuzjologii, Instytucie Immunologii Klinicznej. Jej choroba polega na tym iż jej komórki zaczęły zabijać ciałka krwi (czyt. organizm sam siebie zaczyna wykańczać).
Proszę Cię grzecznie, byś nie nazywała mnie kłamczuchą
Nigdzie nie będziesz dzwonić..?! nikt ci nie każe, chciałaś bardziej konkretnych info, to podałam maile i telefon, skoro nie chcesz korzystać to przykro mi bardzo.
"(i chyba również warunkiem pozostawienia tego wpisu przez administratora!) jest podanie informacji komu, dlaczego i na co mielibyśmy wpłacać pieniądze"
Wszytsko jest na stornie http://www.viva.org.pl/karolina/ , kliknąć w link to chyba nie aż tak duży wysiłek..
Admina bardzo proszę o nieusuwanie tego postu, może to właśnie na tym forum znajdzie się ktoś kto pomoże, wieżę w człowieczeństwo i empatie administratora ; )
bo autoagresja komórek może powodować różne rzeczy
- w ogóle kiedy otwierałam ten temat myślałam o tym, iż autoagresja komórek, to dosłownie, dziwne zachowanie telefonów komórkowych.
A Wy obydwie już możecie przestać się kłócić. Nikito, masz racje, nie wolno ufać internetowym znajomym. Ale jeżeli nie wierzysz autorce tematu, to po prostu sobie odpuść. Obydwie nie wiemy, czy ta Karolina to wymysł cudzej wyobraźni i Vanityy też się na to nabrała.
A Ty, Vanityy, widziałaś kiedyś żywą Karolinę na własne oczy? Rozmawiałaś z nią? W Twoim pierwszym poście w tym temacie miałam wrażenie, iż Ty chcesz pomocy, a nie chora dziewczyna. Przedstawiaj tematy wiarygodniej, bo inaczej nikt Ci nie uwierzy. Pomóż sama Karolinie, pokaż nam dowód, że jesteś taka jaka jesteś. W tedy może pare osób zmieni zdanie na temat tego wątku...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).