Zdarza się, chociaż ostatnio niezbyt często. Zwykle to są sytuacje typu dzieje się coś, a ja jestem pewna, że to już było. Tylko raz zdarzyło mi się tak, że miałam deja-vu i pomyślalam, że kurde, ja znam tę sytuację, zaraz wejdzie moja matka i się zapyta o coś tam (juz nie pamiętam) i faktycznie za moment tak się stało. Miałam lekkiego schiza wtedy z tego powodu .
Imię: Gosia
Wysłany:
2014-09-08, 08:59
Moje Całe życie jest jednym Wielkim DE JA VU! Co chwilę mam takie przebłyski
Niestety, tylko na chwilę przed danym momentem, wiem co się stanie. Gdybym wiedziała sporo w przód, to bym rzuciła pracę, której nie mam i co chwilę wygrywała w totolotka
Pewnie już to zostało wcześniej wyjaśnione, ale jeśli nie - to wyjaśnię, że deja vu prawdopodobnie wynika z nieprawidłowo odebranego sygnału i przesłania tego samego raz jeszcze, tym razem poprawnie - tak potocznie rzecz biorąc .
Pewnie już to zostało wcześniej wyjaśnione, ale jeśli nie
czyżbyś nie czytał dyskusji w wątkach, w których się udzielasz :>?
Biczyk napisał/a:
deja vu prawdopodobnie wynika z nieprawidłowo odebranego sygnału i przesłania tego samego raz jeszcze, tym razem poprawnie - tak potocznie rzecz biorąc .
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Też miewam "prorocze sny" . No i deja vu zdarzało mi się bardzo często, ale ostatnio coraz rzadziej. Zazwyczaj czyjeś wypowiedzi się powtarzają razem z całą scenerią, tzn. z otoczeniem, miejscem, osobami. I zauważyłam, że zawsze przed deja vu (instynktownie? bo na pewno nie specjalnie… ) zwracam uwagę na szczegóły na przykład ułożenie książek na półce
Podobno tylko inteligentni ludzie tego doświadczają .
Śniło mi się, że moja ciocia, która mieszka w Japonii przyjechała do mojej babci. Śniła mi się taka scena, gdy stoi ona przy mikrofalówce i rozwija takie niebieskie zawiniątko w białe kwiatki.
Miesiąc później przyjechała do mnie moja ciocia z Japonii i robiła dokładnie to samo w dokładnie tym samym miejscu, a ja patrzyłam na nią z dokładnie tej samej perspektywy . Straszne deja vu.
______________________________________________________ http://book-wszechmogacy.blogspot.com <- nie tylko recenzje. Prowadzą cherubini w składzie: Maja, Mati i Twyla.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).