coś jak czarny kot w Matrixie... ja z tego co pamiętam kilkukrotnie miałem jak się potem okazało prorocze sny, w danej sytuacji przypominałem sobie, ze to mi się już wcześniej śniło.. nie wiem czy to nasza wybujała wyobraźnia, jakieś równoległe światy czy rzeczywiście zdolność do przeczuwania czegoś o czym w danej chwili nie pamiętamy, ale przypominamy sobie kiedy to się już dzieje.
czy przytrafiło Wam się kiedyś, że w jakieś sytuacji powiedzieliście sobie "ale to już było " ? co o tym myślicie ?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-02-16, 21:30
Gdy się dowiedziałam co to tak naprawdę jest to cała magia tego zdarzenia uciekła mi razem z myślami o parapsychologii. Jak dla mnie to dość normalne zjawisko, już nie robi na mnie wrażenia .
Za to większe wrażenie robi na mnie déjà rêvé, które czasami przeżywam. Nie śnią mi się konkretne wydarzenia tylko raczej miejsca, budynki i poszczególne sytuacje (najczęściej bardzo krótkie).
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-02-16, 21:38
moje deja vu ostatnio przybiera formę snów i podczas tych przewidzianych sytuacji nie ma nagłego "przebłysku - dany moment przewija się powoli przed oczami...
Htsz napisał/a:
czy przytrafiło Wam się kiedyś, że w jakieś sytuacji powiedzieliście sobie ale to już było ? co o tym myślicie ?
tak dość często, gdy o czymś śnię wydaje mi się to idiotyczne np. śniło mi się, że nieznajoma dziewczyna mówiła do Aenki, Roberta i mnie "częstujcie się i jedzcie". Aenka odpowiedziała, że nie będzie jeść po się wstydzi mnie i Roberta.
Wydawało mi się idiotyczne i szybko zapomniałem o tym śnie.
Na urodzinach od Leśnej i Ani, Ania mówi do mnie to co się mi śniło (wcześniej jej nie znałem), a Aenka powiedziała w żarcie to co również mi się śniło...
I to jest zdarza się dość często
Wy tym momencie zawsze mówię, ze matrix się zacina...
Najlepiej jest, gdy idę wieczorem po moim mieście, a lampy przede mną gasną (za mną włączają się)
czasami sie zdarza. Lecz nie przywiazuje do tego zbytniej uwagi, dlatego że zawsze uważałam to za coś dziwnego i nie chciałam sie zagłebiac... że tak powiem... wcześniej sie nawet bałam
______________________________________________________ ...czasem trzeba zamilknąć, żeby zostać wysłuchanym ...
Nie takie strachliwe dzieciaki jak Nula. Co to się bały podejść do wujka, bo mógł jej przecież coś zrobić! tak samo zawsze uważałam przesądy za zbedno, tak samo wnikanie w te sprawy .
______________________________________________________ ...czasem trzeba zamilknąć, żeby zostać wysłuchanym ...
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-02-16, 21:56
Nula., nie martw się . W deja vu chodzi o to, że do Twojego mózgu najpierw dochodzą informacje o obrazie a dopiero po jakimś czasie dochodzi do Ciebie obraz . To nic strasznego .
znaczy jakie zaburzenia ? kwestia tego, że wydaje nam się, iż to już było, czy nasz mózg potrafi śledzić wydarzenia przed nami i czasem nas o nich informuje :> ?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-02-18, 20:44
Po prostu w mózgu się coś plącze i nie jest to żadne "drugie życie".
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).