Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

::
Autor Wiadomość
Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team

Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Miasto: Wrocław

Wysłany:    [film anime] Dragon Ball Z 2013

Trochę już o DB rozmawialiśmy, ale dotyczyło to głównie starych serii. Od pewnego czasu po sieci krążą informacje o tym, że przygotowywany jest pierwszy film kanoniczny - Dragon Ball Z. Mieliśmy już kiedyś kinówkę Dragonball Evolution, ale to była porażka. W tym przypadku będzie to film anime przygotowywany przez Studio Toei Animation a pomagać im będzie Akira Toriyama.

Historia będzie dotyczyła "zganionej dekady" tj. czasu pomiędzy pokonaniem Buu (ten różowy glut :D ) a turniejem sztuk walki, na którym Son Goku mierzył się z Uub.

Produkcję uznaje się za oficjalną część historii Dragon Ball. Reżyserować będzie Masahiro Hosoda a pełnometrażowy film trafi do kin 30 marca 2013 roku.

Poniżej teaser, czyli filmik "na smaka", bo nie zdradza zupełnie nic z tego co będzie w filmie (w sensie opowiadanej historii):

oficjalna strona => http://dragonball2013.com/
artykuł na stronie anime.com.pl => http://anime.com.pl/Powst...,read,6486.html

Jak sądzicie, (po 16 latach) zrobią porządny film czy to raczej skok na kasę?

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:

podziel si� tym postem na:

Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

tatti 
Blogger.Klub

Imię: Tatti
Miasto: Ezoteryczny Poznań

Wysłany: 2012-12-17, 16:27   

ja liczę na to, że będzie to kawał dobrego, starego dragon balla (którego jestem psychofanką :P ) i szczerze mówiąc, to już nie mogę się doczekać!!

RayGarraty 
WordPress.Klub

Dołączył/a: 04 Lip 2012

Wysłany: 2012-12-17, 21:38   

Również od małego jestem ogromnym fanem i jak nie lubię kina - na to na pewno pójdę :)

tatti 
Blogger.Klub

Wysłany: 2012-12-17, 21:58   

(tak na marginesie) - mam wydziabanego małego goku na ramieniu :P

RayGarraty 
WordPress.Klub

Wysłany: 2012-12-18, 17:28   

Ja od małego byłem fana Kuririna - nie wiem czemu - trochę zachowaniem przypomina mnie, może dlatego :)

StudioSekret 
WordPress.Klub
Suitcik

Imię: Robert
Dołączył/a: 15 Wrz 2012
Miasto: Suwałki

Wysłany: 2012-12-18, 20:40   

Najpierw może odniosę się do trailera, który naprawdę zbyt wiele nam nie pokazuje i jest bardzo krótki...w sumie więcej napisów niż filmiku :D A jeśli chodzi o całą serię to jestem wielkim fanem. Wychowałem się na Dragon Ball. To było coś magicznego jak uciekało się ze szkoły żeby zdążyć na kolejny odcinek, albo jak kupowało się chrupki tylko po to by zdobyć nową kartę z postacią :D Czekam na produkcję.

Mam także cichą nadzieję, że powstanie normalny film, ale taki porządny

RayGarraty 
WordPress.Klub

Wysłany: 2012-12-19, 00:17   

Pamiętam, że będąc w podstawówce/początek gimnazjum to ze szkoły do domu leciałem jak idiota razem z kumplami by obejrzeć na RTL7. Co z tego, że już trwało od 10 min, ale i tak lecieliśmy na zbity pysk. A jeszcze byli np. Rycerze Zodiaku... Ogólnie - RTL7 dawał radę.
A co do kart DB - były one w Chio, różne wersje/serie. Mam je do dziś w liczbie dokładnie 333 :)

StudioSekret 
WordPress.Klub
Suitcik

Imię: Robert
Dołączył/a: 15 Wrz 2012
Miasto: Suwałki

Wysłany: 2012-12-20, 08:23   

Co do tych kart to nie zapomnę jak się grało w papier kamień nożyce i później się pstrykało :D W szkole na przerwach, na podwórku czy też u jakiegoś znajomego w domu, po prostu wszędzie. To było coś wspaniałego dosłownie. Szkoda, że już nie ma RTL7...też oglądałem Rycerzy Zodiaku...a i jeszcze taka bajka o małym koszykarzu co na widok majtek dostawał kopa :D

tatti 
Blogger.Klub

Wysłany: 2012-12-22, 23:26   

StudioSekret napisał/a:

Co do tych kart to nie zapomnę jak się grało w papier kamień nożyce i później się pstrykało :D W szkole na przerwach, na podwórku czy też u jakiegoś znajomego w domu, po prostu wszędzie. To było coś wspaniałego dosłownie. Szkoda, że już nie ma RTL7...też oglądałem Rycerzy Zodiaku...a i jeszcze taka bajka o małym koszykarzu co na widok majtek dostawał kopa :D

heheh to był GiGi ;) ja też się wychowałam na tych wszystkich bajkach, a dragonBall'a szczególnie lubię i mam ogromny sentyment do tego anime! Mam też mangowego DB, figurkę mojej największej miłości czyli Picollo i

a na dole w załączniku- mój początek rękawa tattoo. U góry japoński kot maneki neko, na dole Goku. Pojawią się jeszcze: Vegeta, Picollo i Trunks z przyszłości, jeśli mój "dziabacz" stwierdzi, że ktoś jeszcze się zmieści to będzie Bulma ;) - no i wszystko będzie ładnie połączone w jedną całość, wielkość - za łokieć, tzw. trzy/czwarte

424043_3070827842131_258822718_n.jpg
Plik ściągnięto 69 raz(y) 30.54 KB

::
Odpowiedz do tematu