Film wcale nie jest zły. Dużo wątków dodanych, które w książce nie pojawiały się ale np. były omawiane w Silmarillionie, czy dodatkach do książkowego Władcy Pierścieni. Jeśli w ten sposób Jackson chce rozbudowywać kolejne części to ja jestem jak najbardziej za takim posunięciem i chętnie za bilety na następne filmy zapłacę
______________________________________________________ Nic na siłę. Weź większy młotek.
Inka [Usunięty]
Wysłany:
2013-02-05, 16:01
Film bardzo piękny. Niesamowite krajobrazy i widoki. Całość zrealizowana jest w konwencji bardziej baśniowej, mniej tu mrocznych scen podobnych do Władcy Pierścieni. Nie zapominajmy jednak, że książka pisana była dla dzieci. Film trochę długi, ale warty obejrzenia:)
Film bardzo piękny. Niesamowite krajobrazy i widoki. Całość zrealizowana jest w konwencji bardziej baśniowej
Idąc na ten film miałem właśnie nadzieję że klimat będzie trochę mroczny a tutaj dokładnie typowo baśniowy, ale film warto zobaczyć.. teraz tylko czekać na kolejną część
Taka no bajka dla dzieci w porównaniu z Władcą Pierścieni, tych kilka ściętych rąk i głów się nie liczy. Nie poszedłbym drugi raz. Na dodatek trafiło mi się na polski dubbing i muszę powiedzieć że Zborowski daje radę .
Niesamowity film. Wiedziałam, że będzie dobrze, ale nie aż tak.
I ta muzyka...
O, to może jednak obejrzę ten film, średnio przepadam za Hobbitem, ale ponoć film dobry
______________________________________________________ A tutaj bawię się i piszę o mądrych głupotach
rydz [Usunięty]
Wysłany:
2013-03-05, 00:11
Lis Zwiadowca napisał/a:
Taka no bajka dla dzieci w porównaniu z Władcą Pierścieni, tych kilka ściętych rąk i głów się nie liczy. Nie poszedłbym drugi raz. Na dodatek trafiło mi się na polski dubbing i muszę powiedzieć że Zborowski daje radę .
Właśnie Hobbit powinien być dużo bardziej "bajkowy" od Władcy pierścieni. Książka miała charakter opowieści przygodowej i taki też powinien być klimat filmu.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).