Muzyka filmowa - super! Jestem swego rodzaju koneserem tego gatunku muzyki
Lubię Morricone, szczególnie ostatnio ten kawałek za mną chodzi z filmu Misja. Filmu nie oglądałem, ale utwór wpadający w ucho.
Fajnie że jest tu temat o muzyce filmowej, której jestem fanem
Lubię zwłaszcza te bardziej podniosłe OST-y a ostatnio wpadła mi w ucho muzyka z filmu Gettysburg...
Bardzo cenie sobie twórczość Ennio Morricone, którego muzyka bardzo często świetnie komponuje się z obrazem. Pierwszy raz usłyszałem go w przypadku trylogii dolarowej, której muzyczny motyw zna chyba każdy na świecie, teraz przygotował ścieżkę dźwiękową do najnowszego westernu Tarantino - The Hatefull Eight, jednak o niej nie mogę się jeszcze wypowiedzieć, ponieważ nie widziałem filmu.
Warto też przyjrzeć się Xavierowi Dolanowi. To młody kanadyjski aktor/reżyser, który w swoich filmach zawsze świetnie montuje obraz z muzyką, oto jeden z przykładów, który najlepiej zapadł mi w pamięci - https://www.youtube.com/watch?v=9pZMCagWOqc
Ostatnio oglądałam "We are your friends" - nienawidze klubów, jestem antyimprezowa, w życiu nie byłam na żadnej dyskotece i nie będę za nic na świecie, dlatego film o dj wydawałby się mocno nie dla mnie ale.. TA MUZYKA! Musicie przesłuchać tego kawałka:
______________________________________________________ Gdyby jutra miało nie być . . .
Uwielbiam słuchać muzyki z filmu "Teoria Wszystkiego" <3 Jest genialna!
______________________________________________________ Przyjaźń rodzi się w momencie, gdy jedna osoba mówi do drugiej: "Co? Ty też? Myślałem, że tylko ja".
Clive Staples Lewis – Cztery miłości
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).