miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2008-12-22, 17:14
No dobra. Rozmowa o edytorach ładnie się rozwija, ale mi kod nadal nie działa...Chodzi o to, że obrazki się nie wyświetlają, które pełnią rolę strony... Co mam zrobić?
[ Dodano: 22-12-2008, 17:17 ]
"Zbiornik" zamykam, ale nic nie pomaga.
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 37 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2008-12-22, 19:19
miglu149, spójrz na adres obrazków. podaj im adres bezwzględny, czyli z http:// . jak nadal nie będzie działało to daj znać.
Zzielona napisał/a:
Raz pracowałam na tym programie do tworzenia HTMLa od Adobe (nie pamiętam dokładnej nazwy) i też było całkiem spoko.
Zzielona, mówisz o Adobe Dreamweaver? ja go polecam bardzo. robię na nim w pracy i w domu. masz stały dostęp do swojego serwera, zaznacza błędy i masz skróty klawiszowe - bardzo przydatne. poza tym ułatwia wstawianie skryptów na stronę.
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
To jest zerowanie wszystkich i odstępów dla wszystkich elementów strony.
Kod
background-image:url(../../menu1.gif);
To "../" sygnalizuje, że obrazki znajdują się w folderze nadrzędnym. Jeśli stronę ładujesz do katalogu głównego na FTP, a obrazki masz w folderze /images/, to ten ciąg znaków nie jest tam potrzebny.
Ogólnie tak jak mówiła Amira, sprawdź adresy obrazków...
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2008-12-22, 23:50
No właśnie już to odkryłem, tylko zapomniałem tutaj napisać. Dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).