Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2007-01-09, 11:48
Sciągnij sobie Keda (taki edytor php) i uzywajac klawisza F4 ustaw na wszystkich plikach kodowanie ISO. Poza tym wydaje mi sie, ze wiecej na ten temat wie Magda
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Arusz [Usunięty]
Wysłany:
2007-01-09, 11:57
moron napisał/a:
podaj adres i uzyte kodowania
chyba nie rozumiem, jakie kodowania?
Frozen Lust napisał/a:
Sciągnij sobie Keda (taki edytor php) i uzywajac klawisza F4 ustaw na wszystkich plikach kodowanie ISO ..
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2007-01-09, 12:01
Właściwie to powinieneś używać tego do każdego pliku czy html czy php. Sprawia to, ze nie pojawiaja sie zadne krzaczki
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Arusz [Usunięty]
Wysłany:
2007-01-09, 12:05
nie mam polskich znaków tylko w notkach..
madziana [Usunięty]
Wysłany:
2007-01-09, 12:06
Aga przesadza, ale faktycznie jakoś nie mam problemów z ustawieniem kodowania dla Cute News
Otóż:
ierwsza rzecz, to to, że nie wystarczy wkleić <meta...>, bo to wcale nie oznacza zakończonego kodowania (nie pytajcie mnie czemu tak mnie nauczono )
Kodując strony powinno się używać tej mety
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2">
I teraz sprawa najwazniejsza, bo jak juz mówiłam, sama meta nie wystarczy
Osobiście używam probramu keD i tylko w nim umiem prawidłowo zakodować stronę. (Neguję Front Page'a - absolutnie nie uzywać )
http://www.idg.pl/ftp/pc_9296/kED.2.0.9.0.html
Stąd możecie sobie go ściągnąć.
I należy z nim postępowac następująco:
Otwieramy stronę którą bedziemy kodować (np. z rozszerzeniem *.inc; *.htm; *.php)
Wciskamy klawisz F4 i pokazuje się nam okienko z kodowaniem.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).