Nic takiego nie powiedziałem, zapytałem żeby wiedzieć jak Ci pomóc.
Z Xorg.pl masz dwie opcje, zależnie od tego na jakim serwerze trzymasz swoją stronę:
- alias WWW - wówczas podajesz dotychczasowy adres swojej strony i po założeniu konta założony alias (w postaci twoja-nazwa.xorg.pl) będzie kierował pod "stary" adres. Jeżeli masz bloga w jednym z darmowych serwisów blogowych, to jest to opcja dla Ciebie.
- domena - z niej możesz skorzystać, jeśli masz stronę na własnym koncie w internecie. Konto to musi umożliwiać "podpinanie" domen, jest to przeważnie napisane gdzieś w opisie. Wówczas dostajesz 2-3 adresy tzw. serwerów DNS (w postaci ns1.nazwaserwisu.pl, ns2.nazwaserwisu.pl lub podobnych) i podajesz je przy zakładaniu konta w Xorg.pl. Jest kilka darmowych serwisów, gdzie można założyć takie konto - w Polsce są to np. http://cba.pl czy http://xcx.pl/.
To zależy o jakim serwerze mówimy. Na pewno odpadają darmowe konta na Interii, Republice itp. (wtedy możemy używać Xorg.pl tylko jako aliasu). Ale na przykład zagraniczne 000webhost czy 00bp (oba darmowe) już to umożliwiają.
Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył/a: 23 Maj 2006 Posty: 41 Miasto: Sydney
Wysłany:
2008-01-16, 04:05
Darmowej .net może i się nie znajdzie, ale pamiętam, jakieś 2 lata temu, rozdawali za darmochę domeny .be (lgijskie) przez tydzień, ważne standardowo na rok, potem trzeba było przedłużyć za kilka zł, może z .net kami też będzie taka promocja kiedyś, poczekaj karolcia : )
Trochę więcej niż kilka (zależy w sumie od rejestratora), ale fakt - było coś takiego. Miałem nawet sobie wziąć jedną, ale pomyślałem o kosztach przedłużenia - a te zwykle są horrendalne w porównaniu z ceną rejestracji...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).