oferta ovh jeżeli chodzi o odnowienia wygląda na atrakcyjną, ciekawe jak z jakością usług
Odnowiłem niedawno u nich jedną domenę (ok. 24 PLN), zarejestrowałem drugą (.eu - za free na rok!), jak na razie nie narzekam. Panel mają trochę nieintuicyjny, ale da się przyzwyczaić.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-07-29, 23:42
Lukem napisał/a:
Panel mają trochę nieintuicyjny, ale da się przyzwyczaić.
Grunt to się nauczyć obsługi i wszystko ładnie idzie. W każdym razie o co Wam chodzi z tymi domenami? Przecież tam się ustala tylko jakieś odpowiednie parametry i później w gruncie rzeczy już nie jest aż tak potrzebny. Najlepsze jest to, że ja się nie mogę zalogować do panelu swojego hostingu...
obsługa domeny jest ważna, bo jak nawala to twoja strona nie będzie dostępna albo jak ci nie przyślą powiadomienia o opłatach to stracisz domenę w głupi sposób
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Akurat pod tym względem OVH zasługuje na pochwałę - operacje pieniężne (księgowanie wpłat, faktury itd.) załatwiają bardzo szybko i sprawnie. Nie wypowiem się na temat pomocy technicznej, bo nie miałem okazji zwracać się do niej, i niech tak zostanie.
A jak już mówimy o supporcie, to całkiem niezły mają też w home.pl (czat na żywo z konsultantem).
mam jeszcze takie małe pytanko.
znalazłam dobrą ofertę na www.cal.pl
i wybrałam domenę net (14zł) tylko,że w cenniku pisze:Transfer rocznie(19zł)ale wydaje mi się ze to chyba mnie nie dotyczy,bo nie przenoszę nigdzie domeny(sama nie wiem o co to chodzi)
**Nie wiem tez jakie dane są potrzebne do rejestracji i czy przy kupnie domeny otrzymuje się list (na adres zamieszkania) z potwierdzeniem zakupu domeny
Transfer dotyczy tych, którzy mają już wykupioną domene gdzie indziej i chcą ją przenieść do Cal.pl.
Co do danych - to zależy od firmy, ale prawie zawsze jest to imię i nazwisko, adres zamieszkania, telefon i adres e-mail. Nie wiem czy przysyłają cokolwiek pocztą.
Cal.pl mnie zaskoczyło, ofertę mają porównywalną (o ile nie lepszą) od najtańszego jak dotychczas OVH.pl...
Ostatnio zmieniony przez Lukem 2008-08-18, 20:20, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).