Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył/a: 15 Mar 2006 Posty: 269 Miasto: Sosnowiec
Wysłany:
2006-07-02, 07:34
Na prywatnych stronach supportu Phpbb modified by przemo, np. www.arcy.net, itp. są napisane po polsku kursy php od podstaw, kurs mysql od podstaw itp.
"Tak więc, plik formularz.php nie zawiera żadnego kodu PHP i moglibyśmy go nazwać formularz.html, ale .php jest bardziej szpanerskie" Fajny ten kurs, dzieki.
No podstawy już łapię więc możecie mi dostarczyć kursów bardziej zaawansowanych, z programowaniem obiektowym ;}}
Pomógł: 2 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 16 Mar 2006 Posty: 85 Miasto: z łona
Wysłany:
2006-07-03, 12:00
szpanerskie to jest by był plik php, a nawet php i taki znaczek zapytania a zapisac go jako plik .htm tak się to robi a co do kursów php polecam stronę http://pl.php.net/manual/pl/ po angielsku połowa, a ja mając ledwo trójczynę miejwięcej kapuję oco chodzi jeszce polecam spis funkcji bardzo fajna rzecz
Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył/a: 15 Mar 2006 Posty: 269 Miasto: Sosnowiec
Wysłany:
2006-07-06, 08:20
Ja sie nie moge do tego zabrac...
klejnot [Usunięty]
Wysłany:
2006-07-08, 20:17
Co do kursów PHP:
webdiary.pl webinside.pl W3C School - wszystko od podstaw napisane przez ludzi, którzy odpowiadają za obecny stan internetu (jak by ktoś nie wiedział to Międzynarodowe Konsporpcjum Internetowe - założone przez twórcę HTML - Tima Berners- Lee) - wszystkie języki dostępne w sieci (no chyba prócz niektórych CGI) - niestety po angielsku (ale skoro chcesz się uczyć PHP i innych to musisz znać ten język
A przed PHP polecam Java Script, może nie jakiś ambitny język, ale uświadomi ci podstawy programowania (zmienne, tablice i te inne) - po kurs zapraszam tez na strony podane powyzej - z naciskiem na ostanią.
DaNoN [Usunięty]
Wysłany:
2006-07-15, 11:41
Ja już z PHP trochę umiem. Uczyłem się ściagając gotowe skrypty i próbując zrozumieć ich działanie. Jak czegoś nie rozumiałem to do kursu. Narazie musze się oswoić z bazą MySQl, bo niezbyt mi jeszcze wychodzi kożystanie z niej. Jak narazie to nic jeszcze nie łapię z JS, ale próbuje się nauczyć.
Artur Ownlog.Klub
Zaproszone osoby: 15
Dołączył/a: 07 Mar 2006 Posty: 356
Wysłany:
2006-07-20, 23:50
No ja jak tylko wroce to bede kontynuował swoja nauke
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).