Wysłany:
2009-06-23, 20:03Pomoc w szablonie - wstawianie i hostowanie grafiki
a więc.. postanowiłam sobie, że na wakacjach naucze się robić własne szablony. Ruszyłam w tym kierunku powoli i dzisiaj mnie to wszystko zagięło. 'Kazali' mi wstawić grafike na serwer . I tu zaczęły się moje problemy. Stwierdziłam że chodzi o to, aby zdjęcie wczytać na strone typu Klik
Chociaż nie jestem pewna. Ale jeślk tak, to który kody użyć? Oo
Jestem głupia.
______________________________________________________ ...czasem trzeba zamilknąć, żeby zostać wysłuchanym ...
ogólnie po wstawieniu grafiki na taki serwer wszystko zależy od tego jakiego typu jest to obrazek i jakie jest jego przeznaczenie bo mozna go wstawić kodem podanym przezsMiley - wtedy będzie na stronie wisiał jak dodane zdjęcie. Można użyć go tez jako tła
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
ogólnie.ten.test.dla.zielonych.przeczytałam;]
dużo.teorii...a.teoria.to.nie.wszystko.
więc.zaczęłam.robić.szablon.na.podstawie.tego:
LINK
i.chodzi.mi.o.konkretnie.a.część:
______________________________________________________ ...czasem trzeba zamilknąć, żeby zostać wysłuchanym ...
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-07-10, 21:49
Oczywiście możesz wstawić grafikę na serwer typu tinypic.com, ale oni tutaj mówią raczej o własnym serwerze (który nie jest konieczny). Załóż sobie stronę na cba.pl i tam skorzystasz z klienta FTP, dzięki czemu będziesz mogła wgrać grafikę na swój własny serwer. Jak nie chcesz/nie umiesz to możesz wstawić grafikę na np. tinypic.com i nic się nie stanie.
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-07-10, 22:04
Możesz ostatni.
Ewa Blogowicz.Friend
Imię: Ewa Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 448 Miasto: okolice Elbląga
Wysłany:
2009-07-10, 22:38
Nula. napisał/a:
więc.zaczęłam.robić.szablon.na.podstawie.tego:
LINK
już nie raz było pisane, że ta metoda jest strasznie przestarzała
______________________________________________________ Marzenia to niczym niezmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie.
● Portfolio ●
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).