m@tarci
Pomógł: 4 razy Wiek: 26 Dołączył/a: 16 Sty 2008 Posty: 1500
|
Wysłany:
2008-05-05, 17:23 Hip-hop
|
|
|
Hip-hop, pewnie wiekszosci z was, kojarzy wam sie to 50 centem, Doniem, Liberem, Mezem etc.
Ale nie, drogie dzieciaczki tych wielkich ''raperow'', nie radze kojarzyc z Hip-hopem i czym kolwiem, co z tym zwiazane.
Hip-hop to kultura, a tak scislej mowiac, ruch kulturowy, zapoczatkowany przez nigga gangstamadafaka w latach 70, w Nowojorskim Bronksie.
Piec glownych aspektow hh to, MCing, DJing, B-boying, Graffiti i Beatbox.
Po co to pisze? bys cie sie czegos dowiedzieli? nie, chce, a raczej mam nadzeje, ze odbedzie sie tu jakas dyskusja i znajdzie sie tu ktos, kto sie tym interesuje lub ma przynajmnej male pojecie o tym.
Mozecie napisac czym sie zajmujecie, jesli to jest zwiazane z tutejsza tematyka, wymienic wasze poglady i napisac opinie o tym wszystkim, badz o czyms szczegolnym.
U mnie w szkole sa przymusaow zajecia dodatkowe na ktore trzeba poswiecic co tydzie albo nawet i wiecej i uczesciac na nie.
Wybralem kilka lat temu Hip-hop&Breakdance, ale po tym jak nasz Boss zdal mature i wyniosl sie w cholere ze szkoly, ja z kolega z klasy i innym uczniem z ''oberstufe'', prejelismy to po nim i zmienilismy nazwe na Kultura Hip-hop(jak by co, u nas sie nie odmienia) i ja jestem glownym... moderatorem ekipy z kolega, ja zajmuje sie czescia graffiti(chodzimy po szkole i malujemy, zartuje ) MCing po czesci i B-boying.
Niestety tylko po czesci w MCingu, bo jestem drugi za kolega z klasy, wygral nawet w naszym Landzie(wojewodztwo) zloty mikrofon(dupa a nie zloty, podroba) i jestet jednym z najleszych raperow, tyle ze cholera po Albansku ma wiekszosc tekstow, z czego owych nie rozumiem.
Ale on potrafi tylko MCing i troche Beatbox, w Beatboxie jestem od niego lepszy
Jestem tez dobrym b-boyem, on tego w ogole nie umie
Reszta i wazniejszymi sprawami zajmuje sie starszy kolega, budzet tez ma do dyspozycji.
To chyba tyle o moim zyciu i z tym wszystkim co mam wspolengo z owa kultura.
Macie cos do powiedzenia lub przynajmniej jakas opinie o tym wszystkim? a moze pytania?
|
|