Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2010-03-14, 17:42 [muzyka, cover] kowery znanych i mniej znanych piosenek
|
|
|
cover, czyli nowa aranżacja utworu muzycznego wykonana przez osobę, która nie jest jego pierwotnym autorem.
Często spotykacie się z takimi utworami? Jakie są zwykle wasze odczucia po przesłuchaniu nowej wersji i porównaniu jej z wcześniejszą (wcześniejszymi)? a może sami wykonujecie własne aranżacje znanych piosenek?
na początek podam trzy, które ostatnio miałem okazje słuchać i uważam, że są całkiem fajne
pierwszy to cover Umbrella wykonany przez niemiecki band o nazwie Baseballs
jak widać zupełnie inne podejście do tematu niż w przypadku Rihanny. Obie wersje mi się podobają, ta druga bardzo żywa z oldschoolowym teledyskiem
drugi utwór to cover unforgiven (Metallica) w wykonaniu Szwajcarki Stefanie Heinzmann
fani oryginału mogą być zniesmaczeni (widziałem wiele komentarzy pod jej klipami), ale jak dla mnie wyszło całkiem fajnie, nie jestem fanem zespołu Metallica (nie przepadam za metalem) a ta wersja jest dla mnie do przyjęcia
trzecim jest cover Walking on The Moon (The Police), który wykonał Cas Haley min. w Mam Talent
fajny głos i regowe brzmienie, nawet jeden z jury mówił, że zaśpiewał to lepiej niż Sting
podzielcie się tym co lubicie i napiszcie dlaczego wolicie kower od oryginału
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|