T-Virus
Blogger.Klub Szanowny Pan Bloger.
Zaproszone osoby: 14
Imię: Tomek
Wiek: 30 Dołączył/a: 23 Maj 2011 Posty: 319 Miasto: Kraków
|
Wysłany:
2013-07-27, 17:46 Wasi ulubieni raperzy
|
|
|
Jako że wątek poświęcony hip hopowi już mamy, tutaj chciałbym się skupić bardziej na raperach aniżeli muzyce.
Oto moje TOP 3 przedstawicieli hip hopu:
1. Kid Cudi - gość zdobył moje serce za sprawą niezwykle emotywnego klimatu, w jakim utrzymane są jego produkcje. Wszystkie 4 wydane dotychczas LP'e (3 solowe + 1 jako WZRD) z łatwością weszły mi do głowy. I nie chcą z niej wyjść. Love forever.
2. Kanye West - nie ma co ukrywać - z Kanyego poety nie będzie. Jego teksty stoją na bardzo przeciętnym poziomie, tym niemniej jeżeli chodzi o brzmienia to nie znam bardziej kreatywnego rapera. Krążek MBDTF jest w moim odczuciu idealny, z kolei jego najnowsze płyta, Yeezus, pokazuje, że nawet z niewiarygodnie chaotycznych i poszarpanych dźwięków gość potrafi skleić dzieło sztuki.
3. Tech N9ne - jego flow wymiata. Chociaż nie wiadomo jak szybko by nawijał, zawsze odczuwalna jest lekkość, z jaką to robi. Zero spiny. Warto również wspomnieć o stosunkowo mrocznym i tajemniczym klimacie towarzyszącemu jego nagraniom. Płyty Tech'a robią wrażenie. W szczególności polecam All 6's And 7's.
Sympatią darzę również J. Cole'a, Drake'a, Nas'a oraz grupę Wu-Tang Clan, lecz niestety nie ma między nami aż takiej chemii jak w przypadku powyższej trójki.
Teraz wasza kolej - jakich raperów sobie cenicie i dlaczego?
|
______________________________________________________ Rozruszajmy dział muzyczny! |
|