Polecam AI- Adobe Illustrator, ale bardziej to zapraszam pod moje skrzydła, jestem grafikiem komputerowym z wyczuciem estetyki. Więc jeśli jest ktoś chętny to pomogę chętnie
Ja polecam Inkscape- po podstawowym ogarnięciu tematu bardzo przyjemnie się na nim pracuje. Dużą zaletą poza tym, ze program jest darmowy jest fakt, że spokojnie można na nim pracować na niekoniecznie szybkich komputerach.
Dołączył/a: 23 Paź 2015 Posty: 15 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2015-10-27, 21:16
Htsz napisał/a:
ja też chętnie poznam ciekawy/dobry program do tworzenia grafiki wektorowej - bo chyba w takiej formie najlepiej przygotować logo?
Logo projektuje się wyłącznie w grafice wektorowej, ponieważ musi ono być w pełni skalowalne. Ponadto, tego rodzaju znak graficzny musi być rozpoznawalny np. na wizytówce, dlatego nie należy przesadzać ze szczegółami i ilością kolorów.
Dokładnie. Inkscape jest tym dla Corela, co Gimp dla Photoshopa .
Może te zamienniki są w stosunku do "oryginałów" nieco ograniczone, ale w zupełności wystarczające do tworzenia grafiki, nawet nieco bardziej skomplikowanej (jak mój podpis na przykład ) na strony internetowe.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).