Dostałem od Rady Rodziców paczuszkę z czekoladą i miską w kształcie krowy (taką na zupki chińskie - jak będziecie chcieli zdjęcie to zrobię ) oraz skromny bonus finansowy. Nie pytajcie ile, nieważne.
A szkoda słów dlatego, że:
a) ponoć obowiązuje rozporządzenie, w myśl którego szkoła ma zapewnić opiekę dzieciom w tym dniu (nie szukałem jeszcze, nie chce mi się). Co to znaczy? Że nauczyciele mają być w szkole i pilnować swoich uczniów, którzy mogliby w tym dniu się pojawić. Tak to rozegrano w mojej szkole, że byli praktycznie wszyscy - kadra i uczniowie, przy czym lekcji oczywiście nie było. Dzieci pograły w piłkę, posiedziały na komputerach i poszły do domu. A nie wszystkim dzieciom było to na rękę.
W tym samym czasie parę innych szkół zachowało się normalnie i ogłosili ten dzień jako wolny od pracy. I wydaje mi się, że byłoby to konstruktywniejsze rozwiązanie niż to, co my uskuteczniliśmy, nie tylko dlatego że sam miałbym wolne.
b) Wczoraj była akademia z okazji Dnia Nauczyciela, a ja byłem w drugiej pracy (bardzo daleko od domu) i ominął mnie show.
c) A z okazji świetnej dzisiejszej pogody nie udało nam się zamówić pizzy z dowozem ani pojechać na świętowanie do lokalu.
Cytat
A ja żadnego prezentu tym dziadom nie kupie
To znaczy, że za 10 lat będziesz ich dobrze wspominał. Zawsze tak jest.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-10-14, 19:59
Htsz napisał/a:
Dzisiaj kolejny raz obchodzimy Dzień Edukacji Narodowej vel. Dzień Nauczyciela Google przygotowało z tej okazji specjalne logo
A ja o tym, cholera zapomniałam . Ale z tego co wiem to dzisiaj w szkole mojej siotry (czyli MOJE dawne gimnazjum ) zrobili święto nadania imienia szkole, pewnie w ramach tego nauczycielom życzenia też złożyli .
Pamiętam jak będąc w gimnazjum, w trzeciej klasie należałam do zespołu szkolnego Unissono to na Dzień Nauczyciela zrobiliśmy belfrom piękne przedstawienie, zaśpiewaliśmy kilka piosenek a oni aż się wzruszyli i popłakali. Fajnie wtedy było, nie powiem .
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2009-10-14, 20:14
Inez napisał/a:
w trzeciej klasie należałam do zespołu szkolnego Unissono to na Dzień Nauczyciela zrobiliśmy belfrom piękne przedstawienie, zaśpiewaliśmy kilka piosenek a oni aż się wzruszyli i popłakali. Fajnie wtedy było, nie powiem .
A jaki to był repertuar?
Lukem napisał/a:
miską w kształcie krowy (taką na zupki chińskie - jak będziecie chcieli zdjęcie to zrobię )
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-10-14, 21:12
Cytat
A jaki to był repertuar?
Nie pamiętam już dokładnie, dawno to było... Ale pamiętam, że śpiewaliśmy: "Przepraszamy was za wszystko... Co się stało, co się stanie! Za kawały i za cośtam... Tak naprawdę was kochamy!" i do tego hymn naszego gimnazjum, który nadal pamiętam .
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).