Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2006-12-24, 15:24
Ja nic nie lubie z kolacji wigilijnej. Tylko barsz z uszami, co do potraw to nie wiem co ma byc, bo wole sie od tego trzymac z daleka. Ale przypuszczalnie tradycyjne dania takie jak karp, groch, kapusta czy costam jeszcze, zjawia sie na stole. W kazdym razie ja tego nie lubie
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Wysłany:
2006-12-26, 01:55
Htsz napisał/a:
zawsze do mamy bedziesz jezdzic ze sowja rodzina na Święta
Liczę na to, że do tego czasu nauczę się gotować Albo przynajmniej mój mąż będzie się na tym znał lepiej niż ja.
Htsz napisał/a:
smaczne, p[rzez ostatnie dwa dni zjadlem tego sporo.
Fakt, pyszne. Nawet moj kot zasmakowal sobie w uszkach z grzybami.
Wchodze w niedziele do kuchni, patrze a tam kot wacha talerz na ktorym byly wszystkie uszka, nagle zlapala jedno, uciekla z nim do babci, gdzie tez skonsumowala to uszko
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
Pomogła: 9 razy Wiek: 36 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 599 Miasto: Waldenburg
Wysłany:
2006-12-26, 04:47
W tym roku mialam wyjatkowo pyszne uszka :D Jakas pani iksinska z jakiejs wioski robila na zamowienie dla mojej famili. I barszczyk tez byl przepyszny. Jezeli chodzi i reszte potraw, to nie specjalnie mi smakowaly. A wlasciwie to wcale. Ryb nie jem, wiec wiekszosc potraw na wstepie wykluczylam, kutii nie lubie, ani makaronu z makiem(ble), ani pierogow, ani niczego co sie pojawilo. Cykoria i pieczarki nadawaly sie do zpozycia. I oplatek heh Mam nadzieje, ze chociaz wy sie najedliscie :D
______________________________________________________ You'll Never Walk Alone
Wysłany:
2006-12-26, 11:14
Georgiana napisał/a:
Mam nadzieje, ze chociaz wy sie najedliscie
Nieeee musiałam później iść do kuchni i zrobić sobie kanapkę z masłem orzechowym.
ja uwielbiam pierogi. z uwagi na sytuację rodzinną miałem dwie kolacje wigilijne najadłem się po uszy najbardziej smakowała mi rybka (nie karp - razem z moim kuzynem uważamy, ze karp to nie ryba ), ale jej nazwy nie pamiętam (wiem tylko, ze majtki sie nazywaja podobnie tylko inna pierwsza litera )
Georgiana napisał/a:
robila na zamowienie dla mojej famili
u mnie wigilje przygotowuje zwykle Babcia czasem doda za dużo soli (troche lat juz ma) ale nie licząc takich przypadków jej potrawy są przepyszne
Pomogła: 9 razy Wiek: 36 Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 599 Miasto: Waldenburg
Wysłany:
2006-12-26, 18:30
"Moje" uszka nie byly przesolone mialy taki pyszny, wyrazny smak dobre i juz
Karpia chyba bylo najwiecej, ale przygotowanego na 3 sposoby, z rybnych dan byla jeszcze panga, sledziowe koreczki, jakas rybno-wazywna galaretka. Nie wiem ile ma to wspolnego z tradycja, ale osatecznie, to chyba nie bylo tak zle (dla smakoszy ryb ).
Pierwszy dzien swiat byl srednio udany, rodzina spotkala sie na obiedzie u drugiej babaci, ale dosc szybko sie podzielila - czesc towarzystwa zostala w jadalni, czesc przeszla do salonu, bylo troche sztucznie, mezczyzni przechwalali sie "sukcesami" zwodowymi, takie tam zlosliwosci. Cieszy mnie fakt, ze pojawily sie salatki, seri i miesiwo, orzynajmniej nie wrocilam do domu glodna.
Dzisiaj rodzina jest u mnie. Chyba najprzyjemniejszy dzien. Najbardziej lubie swoje jedzenie
______________________________________________________ You'll Never Walk Alone
moje także, w tym roku trafil sie tylko przesolony nieco sledź w oleju
Georgiana napisał/a:
Karpia chyba bylo najwiecej, ale przygotowanego na 3 sposoby
niezależnie jak przygotowany -> nie smakuje mi, nie cierpie, moja mama i babcia zjadają go i sobie ości chowaja do portfela.
Georgiana napisał/a:
byla jeszcze panga
o to właśnie ta ryba, o której pisalem wyżej pyszna
Georgiana napisał/a:
kutii nie lubie, ani makaronu z makiem(ble),
ja kiedyśzajadałem się kutią, mój kuzyn się nią wręcz obżera, makaron z makiem jest taki sobie, ale spróbowałem, wkońcu wszystkiego po troche trzeba było
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).