Bez urazy, ale mnie się farbowanie włosów przez facetów kojarzy z wiekiem i mentalnością głębokogimnazjalną, wciąż mam w pamięci główki moich kolegów, którzy po wakacjach przychodzili do szkoły z połową głowy ufarbowaną na platynę lub zabarwionymi za pomocą bibuły strąkami ;]
I nie wyobrażam sobie, by mój chłopak miał mnie prosić "kochanie, chodź do łazienki i pomóż mi nałożyć farbę..."
Co innego starsi panowie, którzy nie mogą się pogodzić z upływem czasu ;]
skoro kobiety ubierają spodnie, obcinają włosy itp. to czemu to dziwne i dziecinne, że facet sobie zafarbuje włosy?
No właśnie temu, że moi koledzy, gdy byli w gimnazjum, bawili się w takie eksperymenty jak napisałam wyżej i nadal mi to siedzi w głowie. Ale oczywiście to tylko moje skrzywienie
Imię: Katarzyna Pomogła: 3 razy Wiek: 32 Dołączyła: 12 Lut 2009 Posty: 458 Miasto: Kraków
Wysłany:
2009-02-23, 09:14
flov napisał/a:
No właśnie temu, że moi koledzy, gdy byli w gimnazjum, bawili się w takie eksperymenty jak napisałam wyżej i nadal mi to siedzi w głowie. Ale oczywiście to tylko moje skrzywienie
mnie się zawsze śmiać chciało jak widziałam moich kolegów w gimnazjum z takimi 'powakacyjnymi czuprynami' i też mam takie oto skrzywienie, bo jak widzę pana z farbowanym włosiem to mi się przypominają 'eksperymenty z wodą utlenioną'.
______________________________________________________ sława przemija, ale internet pozostaje na zawsze
~Ferb
Imię: Katarzyna Pomogła: 3 razy Wiek: 32 Dołączyła: 12 Lut 2009 Posty: 458 Miasto: Kraków
Wysłany:
2009-02-23, 17:28
Krzysiek napisał/a:
Ta moda dalej trwa w gimnazjach
i w podstawówkach... mija w okolicach pierwszej klasy liceum. chociaż u mnie w LO jest kilku takich menów z 3 klasy, którzy się non stop na platynowych blondasków robią
______________________________________________________ sława przemija, ale internet pozostaje na zawsze
~Ferb
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-02-23, 19:05
Krzysiek napisał/a:
Ta moda dalej trwa w gimnazjach
W moim ani jednego chłopaka nie widzę, który by był widocznie przefarbowany. Ale w podstawówce owszem... Widzę czasem jakichś chłopaków z mojej starej podstawówki (pewnie teraz są w 6 klasie), którzy całe głowy mają w kolorze blond, spod którego wydać odrosty.
chlebow [Usunięty]
Wysłany:
2009-03-18, 14:14
ja na szczęście nie chodziłem do gimnazjum i nie wiem co za moda tam panuje. Generalnie ni kojarzę, żeby były takie opcje z malowaniem głowy u mnie w szkole. Osobiście nigdy tego nie zrobiłem i nie zrobię. Pod tym względem (z resztą pod wieloma innymi też) jestem konserwatystą i jestem z tego dumny. W dzisiejszych czasach pojęcie wolności jest mieszane z wieloma niebezpiecznymi wyrazami typu dewiacja czy chamstwo. To jest moje zdanie
U mnie w gimnazjum nie ma chłopaków farbujących włosy na jakieś nienaturalne kolory. A czy wogóle farbują to nie mam pojęcia, bo nie zadaję każdemu napotkanemu chłopakowi pytania: "Hej, czy przypadkiem nie farbujesz włosów?"
Raz taki jeden chłopak z mojej byłej klasy w podstawówce przyszedł pofarbowany "na biedronkę". Wszyscy na niego patrzyli jak na idiotę.
Osobiście nie mam nic przeciwko chłopakom, którzy się farbują. O ile nie jest to jakiś kolor typu platyna czy zielony.
Wiek: 30 Dołączyła: 14 Mar 2009 Posty: 26 Miasto: Sao Salvador
Wysłany:
2009-03-18, 22:43
Znam dwóch farbowanych.
Jeden z brązowych na bordowe. Rock/metal. Broń Boże nie metro...
Drugi z brązowych na blond. Techno. Tu już możemy rozmawiać o metro
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).