Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-09-18, 07:42
Tak szczerze mówiąc to trochę złe forum wybrałeś na tak specjalistyczne pytanie. Sądzę, że powinieneś zapytać jakiegoś lekarza. Jednak z mojego punktu widzenia wydaje mi się, że może to spowodować. Zresztą takie połączenie może chyba wszystko... Wystarczy nagłe podwyższenie ciśnienia.
Leki psychotropowe. Leki w rodzaju chloropromazyny (Thorazine) stosowane są celem zmniejszenia objawów psychotycznych takich jak urojenia i halucynacje. Jednorazowa dawka alkoholu zwiększa uspokajające działanie tych leków [20], upośledzając przy tym koordynację ruchową i powodując trudności w oddychaniu, które mogą być fatalne w skutkach [7]. Połączenie chronicznego picia i przyjmowania leków psychotropowych może doprowadzić do uszkodzenie wątroby [21].
ja wiem tylko że alkohol osłabia działanie antybiotyku xD
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek
Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2008-09-18, 16:05
Zzielona napisał/a:
Tak szczerze mówiąc to trochę złe forum wybrałeś na tak specjalistyczne pytanie.
Dlatego zapytałem czy ktoś się orientuje.
Rashell Dziękuje, bardzo mi to pomogło.
jeszcze tylko muszę poszukać czy Tabletki Antykoncepcyjne i Papierosy to fatalne połączenie
Wysłany:
2008-09-18, 21:42
lekarze ginekolodzy nie traktują antykoncepcji książkowo oO
prędzej dziewczyny (na forach), które nie miały z tym nic do czynienia a gadają takie głupoty, że nieraz padłam z wrażenia na podłogę
edit:
z pigulka.pl:
Palę papierosy, a zatem nie mogę zażywać pigułek.
Jeżeli palisz papierosy, zawsze powiedz o tym swojemu lekarzowi, co pozwoli Wam wspólnie wybrać najodpowiedniejszą metodę antykoncepcji. Palenie tytoniu i stosowanie hormonalnej antykoncepcji może zwiększać ryzyko chorób układu krążenia. Dla własnego dobra warto dokonać wyboru - albo pigułka albo papierosy - szczególnie po 35 roku życia. Niereformowalnym palaczkom lekarz może zaproponować antykoncepcję hormonalną nie zawierającą estrogenu - tabletkę, zastrzyk lub wkładkę domaciczną zabezpieczającą przez 5 lat.
z tik-tak.pl:
tabletki antykoncepcyjne wpływają na krzepliwość krwi a mianowicie ją zwiększają, papierosy działają w sposób podobny bo ich substancje smoliste powodują że krew jest bardziej lepka. To w rezultacie zwiększa ryzyko zakrzepicy.
Ostatnio zmieniony przez teneniel 2008-09-18, 21:57, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Julia
Wysłany:
2008-09-18, 21:51
jak chcesz się zabić to weź aspirynę i popij wódką
______________________________________________________ to weird to live to rare to die
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek
Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2008-09-18, 22:03
Cytat
jak chcesz się zabić to weź aspirynę i popij wódką
uwierz mi że zabić się nie mam zamiaru. moja Mama miała wylew i leży sparaliżowana a ja chce się dowiedzieć co mogłobyć przyczyną, bo lekarze nie wiedzą sami
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).