Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2013-04-28, 22:09 [Blogowicz] 10 lat w Blogosferze!
|
|
|
Złapałem się za głowę jakiś czas temu. To już 10 lat od kiedy rozpocząłem prowadzenie strony o blogach. Nie będę pisał jak to się wszystko zaczęło, bo historia opisywana była już kilkukrotnie.
Sporo się przez te lata dowiedziałem, dobrego i złego. Wierzyłem w ten projekt, zawsze się z nim utożsamiałem i poświęcałem dużo czasu. Dzięki temu przetrwał. Większość podobnych lub konkurencyjnych stron, które spotykałem na swojej drodze zniknęła dawno temu.
Nie odbyło się oczywiście bez strat. Wielokrotnie górę brało także lenistwo czy brak porozumienia z innymi. Z kilkoma osobami współpracowało mi się przez te lata wyśmienicie (Agata, Marek, Łukasz). Było też kilka wojen i potyczek. Jeżeli kogoś obraziłem lub skrzywdziłem to przepraszam.
Ogromnym plusem jest to, że poszerzyłem wiedzę dotyczącą HTML, CSS i tworzenia stron. Poznałem wiele systemów blogowych, niektóre pomogłem ulepszyć. Nauczyłem się robić szablony na blogspota i WordPress. Praca nad Blogowiczem daje teraz efekty. Wiem co chcę w życiu robić, lubię to robić a chyba nie ma nic lepszego jak otrzymywać wynagrodzenie za coś co sprawia nam przyjemność?
Napisałem w tym roku komercyjną skórkę na blogspota szablon dla fotografa
W drodze są kolejne, dotyczące blogów modowych, fotograficznych, kulinarnych czy fitness.
podsumowanie 7 lat forum
Nie mogę znaleźć podsumowania i chyba o nim zapomniałem W marcu minęło 7 lat od kiedy forum ruszyło na silniku phpbb2 przemo. Wprowadzone w zeszłym roku zmiany obudziły nieco działy i powstało kilka bardzo interesujących tematów. Dzięki temu przybyło nam także ponad 10000 postów i ponad 2400 użytkowników! W tej chwili grupa Blogger ma już ponad 3000 członków.
W tym roku przybyło już ponad 1000 nowych kont. Potencjał spory, szkoda, że większość traktuje to miejsce tylko jak ostry dyżur w szpitalu.
Co dalej? jakie plany?
Oficjalnie uznaję prace nad starym projektem 'Blogowicz' za zamknięte. Nie powstanie to co planowałem i nie chcę się łudzić przez kolejne lata, uśmiercam go zatem. Stron oczywiście nie zamykam. Będą działać dopóki będę miał wsparcie ze strony Marka lub fundusze na utrzymanie.
Od teraz wolny czas będę poświęcał tylko na forum i projekt katalogu. Liczę, że chociaż tutaj ambitne plany wypalą i będę mógł współrealizować coś, nad czym myślałem od lat.
Niebawem przedstawię Wam kilka pomysłów dotyczących przyszłych zmian na forum. Omówimy je wspólnie, tak samo jak sprawy związane z facebookiem, bo coś kiepsko mi z nim idzie. Nie umiem Was zaangażować do rozmowy czy lubienia :-P
Blogowicz na facebooku
Blogowicz na Google+
grupa Blogerzy na G+
------
komentarze można zostawiać także na FB: https://www.facebook.com/...02847141&type=1
oraz G+: https://plus.google.com/1...sts/CDaYLG4WWEW
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|