Jak widać ten konkurs raczej nie nadaje sie na promocję bloga
chyba, że zostaniesz laureatem to wtedy kilka portali napisze o Tobie a jak Twój blog jest rzeczywiście ciekawy to i czytelników. Jak widać jest to uzależnione głównie od ilości SMS ;p
W dniu dzisiejszym ma się rozpocząć kolejny etap głosowania. Nazywa się on "nominowanie blogów (głosowanie SMS) do wyboru Bloga Blogerów" i będzie trwał do 7 lutego 2012.
Jeżeli dobrze rozumiem pierwsze głosowanie SMS i drugie w sumie wyłoni 10 najpopularniejszych blogów, które będzie oceniać Jury składające się ze znanych osób (mniej lub bardziej). Ten drugi etap ocenia jednak Jury Bloga Blogerów (dwie osoby) - to będzie osobne wyróżnienie i nagroda a internauci pomagają jedynie wybrać te 10 blogów?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Zaproszone osoby: 14
Imię: Tomek
Wiek: 30 Dołączył/a: 23 Maj 2011 Posty: 319 Miasto: Kraków
Wysłany:
2012-01-19, 20:24
Głosowanie, które skończyło się dzisiaj wyłoniło po 10 blogów z każdej kategorii, które właśnie oceniane są przez jury. A głosowanie, które odbywa się teraz, ma na celu wyłonić bloga blogerów.
Htsz napisał/a:
Ten drugi etap ocenia jednak Jury Bloga Blogerów (dwie osoby) - to będzie osobne wyróżnienie i nagroda a internauci pomagają jedynie wybrać te 10 blogów?
Tak, właśnie tak.
Htsz napisał/a:
Trochę dziwnie z tymi datami jest (na końcu strony z zasadami), tak ma być czy ktoś namieszał?
W momencie kiedy pierwsze głosowanie nie jest powiązane bezpośrednio z drugim to "ogłoszenie nominacji Jury z poszczególnych kategorii tematycznych" ma rzeczywiście sens w trakcie trwania tego etapu i może być celowym zabiegiem. Jak czytałem w nocy to jakoś inaczej rozumiałem.
p.s. robiłem tego bloga, który prowadzi w kategorii Teen ;p
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
i jak Wam się podobają wybory Jury? obecnie trwa gala Bloga Roku 2011, znani są już zwycięzcy 10 kategorii tematycznych, czekamy jedynie na głównego - blogera roku.
Zaproszone osoby: 14
Imię: Tomek
Wiek: 30 Dołączył/a: 23 Maj 2011 Posty: 319 Miasto: Kraków
Wysłany:
2012-02-20, 20:13
Htsz napisał/a:
i jak Wam się podobają wybory Jury?
Jeszcze nie patrzyłem na inne kategorie, ale w zwycięzca w 'Kulturze' lekko mnie rozczarował - liczyłem na to, że wygra blog muzyczny pana Huberta (http://muzykoblog.blog.onet.pl/), który był moim tegorocznym faworytem.
Ja dokonałem kilku obserwacji a potem rozmawiałem z osobą, która była na gali.
Nie macie wrażenia, że dość często wygrywają blogi "pokrzywdzone przez życie"?
Nie twierdzę, że rzeczywiście wywierana jest jakaś presja by forsować ten temat. Nie uważam również, że te blogi są słabe. Wydaje mi się jednak, że jakby porównać dwa podobne blogi i twórca jednego z nich miałby problemy ze zdrowiem to ten fakt przeważyłby mocno na jego korzyść.
Stwierdzam także, że kategoria TEEN to chyba najgorsza (najtrudniejsza) ze wszystkich. Wrzucone są tam blogi z każdej tematyki i ciężko porównywać temat kulinarny z podróżniczym czy jakimś innym.
Na gali przyznano wyróżnienia specjalne i tam opisano za co (można się z tym zgadzać lub nie). Przydałoby się coś podobnego w przypadku kategorii, bo chyba nie ma żadnych kryteriów (w zasadach opisano tylko przebieg) a skoro wybieramy bloga roku to powinien on jakieś normy spełniać?
W mojej kategorii aż roiło się od "pokrzywdzonych przez życie", dlatego wyniki mnie nie zaskoczyły. Słusznie, że takowe powstają i mają duże grono czytelników, bo uwrażliwiają społeczeństwo i pozwalają innym w podobnej sytuacji znaleźć odpowiedzi i wsparcie choćby moralne.
Prawda jednak jest taka, że ze względu ciężkich przeżyć bohaterów/autorów wywołują one bardzo silne emocje, a z tym ciężko walczyć. Nawet spece od marketingu wiedzą, że takie emocje przyciągają uwagę (szczególnie kiedy pojawia się temat dzieci). Bynajmniej nie mówię, że to chwyt marketingowy i na pewno nie chciałabym się znaleźć w żadnej z sytuacji, o których te blogi opowiadają. Tylko stwierdzam... z tak silnymi emocjami ciężko konkurować.
evaaablog Blogger.Klub
Imię: Ewa
Wysłany:
2012-03-06, 09:36
konkurs na blog roku jest moim zdaniem super, Fajnie jak ktos doceni Twoja prace i wysiłek jaki wklada sie w pisanie bloga:) ja dopeiro zaczynam zakladac bloga no ale kiedys moze zdobede tytuł bloga roku hahaha "marzenia sie spelniaaają tylko mocno mocno mocno w nie wierz..." hehe a tak wogole to zastanawiam sie nad stwoerzenim jakiegos konkursu na swoim blogu , tylko jakos nie mam pomysłu na ten konkurs ale wszytsko przede mną bede myslec:)
malaczarna Blogger.Klub
Wysłany:
2012-03-08, 16:56
fajnie ze ktos docenia prace piszacych blogi i fajnie gdyby takie konkursy byly jak najbardziej autentyczne
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).