Nomik, wypadki nie cierpiące zwłoki to takie, kiedy masz jakieś dowody, a odwlekanie akcji może być na szkodę społeczeństwa lub kraju. poza tym, nikt nie będzie ryzykował wchodzeniem do domu jakiegoś podejrzanego upload'era bez przynajmniej 90% pewności, że takie przeszukanie później zostanie zatwierdzone i włączone do dowodów obciążających. ryzykują własnym tyłkiem w końcu. zgodę na przeszukanie zdobyć na pewno łatwiej niż późniejsze zatwierdzenie.
natomiast jeżeli chodzi o sprawę tego wtargnięcia policji to oczywiście jest to możliwe. jestem pewna, że mieli niezłe dowody, poza tym nie wiem czy wszyscy są świadomi tego, że w Polsce od roku trwa akcja. istnieją strony, na których informatorzy piszą o przeszukaniach, gdzie miały miejsce i czy były trafione.
policja zajmuje się przypadkami wysyłania plików do sieci na naprawdę dużą skalę. kontrolują upload'y i jeżeli trafią na regularne i obszerne wysyłki, to przyglądają się sprawie bliżej. zwykłego kowalskiego ściągającego torrenty nie dorwą. przynajmniej na razie. za dużo ich to kosztuje, a na zamknięcie czeka naprawdę spora grupa 'profesjonalistów'
No to troszke mi dodałas otuchy ;-)
Bo ja to zaraz mam nerwowke jak słysze i czytam takie rzeczy ,bo no wiadomo kazdy cos tam małego ma na sumieniu.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).