Pomogła: 30 razy Wiek: 41 Dołączyła: 01 Maj 2008 Posty: 875 Miasto: z DNA
Wysłany:
2008-09-20, 19:34
no cóż - jeśli zakładasz, że chcesz wszelkie wodotryski i w ogóle szał ciał - to proszę bardzo - instaluj Vistę i ciesz się.
ale jak wolisz szybki dostęp do plików, kopiowania i pracy na programach wymagających wolnej pamięci RAM - Vista tylko zacznie przeszkadzać ci w normalnej codziennej pracy.
Tobiasz napisał/a:
Ale Viste da się także zoptymalizować.
owszem da, ale zauważ, że dobrze zoptymalizowany XP (jeśli wiesz jak tym się zająć, bo "programami" do tego to i ja umiem się posłużyć małym palcem, a gówno one dają) w porównaniu z zoptymalizowaną Vistą wygrywa jednak bezbłędnie ^^
Btw. jezeli zwykly smiertelnik wezmie sie za opymalizcaje Visty, to zajmie mu to z miesiac i naprawde musialby sie naczytyc i nagooglowac, by cos pozytywnego z tego wyszlo.
A przy XPeku, wystarcza podstawowe umiejetnosci, takie jak otworzenie napedu, wlozenie plyty i naciskania przycisku ''dalej'' podczas instalacji, po tem juz tylko ''zainstaluj aktualizacje''.
Efekt te sam, co po zmudnych pracach i wypocinach uzella nad optymalizacja Visty.
Nie oszukujmy sie, Vista jest lepszy pod wieloma wzgladmi i ma jakies tam nowatorskie rozwiazania, poniewaz jest po prostu nowa, a XPek nie, ale Viste wciaz udoskonalaja, a Xpe jest juz prawie ze doskonaly, wiecej juz zwykly smiertelnik z niego nie wycisnie.
Ja np. nie mam czasu by marnowac to na udoskonalanie i dogodne mi konfigurowanie sytsemu, w tym przystosowywanie wielu podzsepolow i programow miedzy innymi mojej ukochanej Opery, nad ktora mozna siedziec tygodniami i ja ulepszac/usprawniac.
A przy Viscie zajeloby mi to o wiele wiecej, zeby osiagnac takie same wyniki na niej co na XP. ...musialbym z rok na niej siedziec.
______________________________________________________ BRAVERY CALLS MY NAME
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).