Łukasz jeszcze staraj się trafiać ostrością w rzecz, którą fotografujesz i jak na zdjęcie z aparatu będzie bardzo dobrze Wydaje mi się, że na tym bardziej ostra jest krawędź liścia na górze niż sam obiekt główny.
Dzięki. Też to zauważyłem, ale na wyświetlaczu telefonu trudno to dostrzec. Spośród ok. 5 wersji tego zdjęcia ta była najlepsza.
Poza tym złapanie ostrości tak małego obiektu przy autofocusie to prawdziwa loteria - dwa zdjęcia mi w miarę wychodzą, na pięciu innych telefon gubi obiekt i całość wychodzi zupełnie nieostra.
A skoro już djmila dorzuciła coś od siebie, to ja zmienię zaraz nazwę tematu i proponuję, abyście wrzucali tutaj ciekawe fotki z komórek. Niekoniecznie Waszych.
Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 245
Wysłany:
2009-06-06, 11:39
Ja telefonem raczej nie umiem zrobić ciekawego zdjęcia, ale postaram się coś wygrzebać. =)
A jeśli chodzi o zdjęcie Lukem, to jest całkiem dobrze wykadrowane, ale niestety nieostre, jednak cudów bym się nie spodziewała po telefonie. ; p
______________________________________________________ Ale on zmartwychwstał i wiedział o tym, czuł to całym swym odnowionym jestestwem,
a ona – ona żyła przecież tylko jego życiem.
chyba specjalnie czyhałeś przy oknie, żeby dorwać małą
Rozgryzłaś mnie. Na blog wrzuciłem więcej zdjęć. Chociaż to nie była kwestia refleksu - 99,5% cierpliwość i 0,5% funkcja BestPic w aparacie.
Ewa Blogowicz.Friend
Imię: Ewa Pomogła: 1 raz Wiek: 30 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 448 Miasto: okolice Elbląga
Wysłany:
2009-07-23, 21:15
Świetnie to wygląda!
Złapanie czegoś takiego jakimkolwiek aparatem jest... trudne
______________________________________________________ Marzenia to niczym niezmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie.
● Portfolio ●
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).