A ja tak w ramach ciekawostki wam powiem - mam tam konto, którego prawie nie używam. Ale w profilu mam link do bloga i generuje on kilka wejść dziennie. Może nie dużo, 2-5 wejść, ale dosyć regularnie. Jak na zupełnie nieaktywne konto to ciekawe jest.
konto mam od dawna, ale nigdy jakoś nie przysłużyło mi się specjalnie do znalezienia pracy. miałam kilka ofert, ale nic jakoś specjalnie ciekawego, oferty z tych, które można w gruncie rzeczy wysłać do każdego kto ukończył dany kierunek studiów gdziekolwiek.
informacje tam aktualizuję w miarę na bieżąco, przydaje się przede wszystkim potem do ogarnięcia CV. jako zaletę można też oczywiście uznać GL za kolejny potencjalny kanał do poszukiwania pracy, chociaż raczej dla osób z wyspecjalizowanych działek, typu IT.
Mam konto i nieraz nawet dostaje oferty pracy przez niego. Wydaje się jakby powoli umierał ten serwis, ale dalej można poznać ludzi z naszej branży czy znaleźć ciekawego pracownika.
Mam tam konto, udzielam się na grupach. Poznałam kilka osób przez golden, dostaje tam sporo ofert pracy. Warto mieć, warto się udzielać
______________________________________________________ Pokolenie Fit- blog promujący zdrowy, aktywny tryb życia. Znajdziesz tam wszystko co trzeba wiedzieć o byciu FIT!
Kobieta Chaos - blog o organizacji, relacji międzyludzkich poruszający tematy tabu i pozytywną stronę życia.
ostatnio agora dokupiła udziałów i ma już ponad 80%.
Ja tam nie zaglądam prawie w ogóle, ale może dlatego, że nie poszukuję pracy. Jak będzie mi się nudziło, to się go pozbędę.
kobietachaos napisał/a:
dostaje tam sporo ofert pracy
jakieś ciekawe i pasujące do profilu? Bo mnie tam parę razy zapraszały konta, które masowo rozsyłają różne oferty.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
ostatnio agora dokupiła udziałów i ma już ponad 80%.
Ja tam nie zaglądam prawie w ogóle, ale może dlatego, że nie poszukuję pracy. Jak będzie mi się nudziło, to się go pozbędę.
kobietachaos napisał/a:
dostaje tam sporo ofert pracy
jakieś ciekawe i pasujące do profilu? Bo mnie tam parę razy zapraszały konta, które masowo rozsyłają różne oferty.
Różne, niekoniecznie trafne. Dostaje sporo ofert pracy, jednak 90% z nich to śmieciowe oferty. Czasami znajdą się perełki, ale rzadko. Mimo wszystko warto mieć konto, chociażby ze względu na fakt, że można poznać sporo osób
______________________________________________________ Pokolenie Fit- blog promujący zdrowy, aktywny tryb życia. Znajdziesz tam wszystko co trzeba wiedzieć o byciu FIT!
Kobieta Chaos - blog o organizacji, relacji międzyludzkich poruszający tematy tabu i pozytywną stronę życia.
Mam konto od wielu lat, jednak nie poznałam tam nikogo nowego, nie znalazłam też pracy za pośrednictwem goldenline. Za to lubiłam kiedyś czytać toczące się tam dyskusje, znalazłam też odpowiedzi na nurtujące mnie kwestie, np. na jednej z grup radzono mi rzetelnie, jaki laptop kupić. Ogólnie traktowałam goldenline jako forum specjalistyczne, na przykład chętnie zaglądałam na grupę dla dziennikarzy/freelancerów/korektorów (niewiele było wtedy w sieci forów dotykających tej tematyki). Potem zaczęłam obserwować stopniowe umieranie goldenline'a i od jakiegoś czasu tam nie wchodzę... Ale ten temat natchnął mnie do tego, żeby zerknąć, co tam się aktualnie dzieje, hehe.
Konto mam, aczkolwiek nic z tego dalej nie wynika. Najlepiej szukać samemu przez ogłoszenia, bo z samego posiadania konta na goldenline czy innym linkedinie to tak naprawdę niewiele wynika. No chyba, że ktoś ma tak bogate CV i tak ogromne kwalifikacje, że pracodawcy padną już na sam widok jego profilu.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).