Rozmawialiśmy o blipie czy śledziku a pominęliśmy tego, który to zapoczątkował (?).
Jeszcze rok temu serwis twitter generował jakieś 2.5mln wpisów dziennie a dane z lutego 2010 pokazują, że jest ich obecnie 20 razy więcej, czyli 50 mln! co daje koło 600 twittów na sekundę! MASAKRA! Z drugiej strony nie ma się co dziwić, bo serwis skupia wokół siebie ponad 75mln użytkowników - czyli takie prawie dwie Polski
Podobnie jak Facebook twitter także dopadło wielu Polaków, którzy generują na nim tony wpisów.
Jak wiadomo na takich serwisach większość treści to tak na prawdę śmieci i im on większy tym trudniej znaleźć coś ciekawego
Niedawno zmieniła się główna strona http://twitter.com jak wam się podoba?
Korzystacie z twittera? podajcie link do swojego konta. Jak często dodajecie wpisy? Publikujecie je bezpośrednio na stronę czy może konto jest dla was jedynie agregatem ściągającym wpisy z innego mikrobloga?
Śledzicie ludzi z zagranicy czy tylko polskich użytkowników? Kogo według was warto dodać do obserwowanych?
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 06-11-2013, 23:10 ]
Ten wątek ma kontynuację w nowym temacie Twój profil na twitterze
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Hm.. oryginal Twitter mi przypomina facebook, polska wersja jest skromna a co dziwniejsze jeśli bym miał znów zacząć blogować (tylko nie mam pomysłu na temat czy tak bez tematu..) to wybrałbym oryginalną wersje, nie wiem, może przez to że jest tam w ch.. ludzi czy coś Na polskiej wersji jest lekko ponad 8 tysięcy i mnie sie to wydaje mało .. Design oryginal Twitter is good, ale przypomina mi to za bardzo facebooka.
______________________________________________________ Czy trzeba być głupcem aby dostrzec pragnienia innych ?
Baart1980, kwestia ustawienia prywatności swoich wpisów (może masz ustawione tylko dla znajomych/prywatny), np. wpisy pobierane z innych mikroblogów przez twittera są na moim profilu dostępne dla wszystkich, zobacz: http://twitter.com/htsz
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
ja wolę Blipa, nie tylko z tego względu, że jest po polsku. Wydaje mi się, że jest czytelniejszy. polski Yam to przetłumaczony Twitter - wizualnie go bardziej przypomina.
Ja mam jakoś zrobiony transport, piszę na BLIPie i jeśli nic nie ma fochów, to wpisy lecą na Twittera, Yama i na Zupę.
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).