Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

::
Autor Wiadomość
Kuc_Filolog 
Blogger.Klub

Dołączył/a: 25 Wrz 2013

Wysłany:    [Szablon MXfluity] emotki, podobne posty, menu, gadżety

Powitany i tak dalej.
Aż głupio spamować taką serię pytań, ale jakoś nie mam wyboru.

Zmieniłem szablon bloga na http://kamalulsoftware.bl...y-template.html licząc, że gładko go dostosuję na logikę pod swoje potrzeby.
Niestety, daremne moje oczekiwania.
Stąd też garść pytań.

1. Jak usunąć te cholerne emotikony z komentarzy?
2. Linkwithin wjeżdża mi na miniaturę kafelków, przez co robią się absurdalne. Istnieje opcja, żeby go stamtąd usunąć i zostawić tylko pod całym, rozwiniętym postem?
3. Pasek nawigacyjny pod banerem.
Home zamieniłbym na "strona główna", about na "o mnie" ( i przede wszystkim, powiązałbym z 'o mnie' które wisi gdzieś na dole), archive jest mi zbędne i chciałbym je usunąć, a najlepiej by kategorie postów zastąpiły 'Comments' w owym pasku. Tyle, że to pewnie byłyby 3 lata roboty.
4.
To już kwestia przestawienia kolejności, FB mógłby być osobno, bez kategorii bloger templates ( w ogóle, cały ten widget z about itd. jest zbędny), o labels już mówiłem)

Zdaję sobie sprawę, że to w 3 pyty pytań i roboty z odpowiadaniem za niewyrażalne w jednostkach monetarnych 'dziękuję', ale ponoć po tym świecie wciąż krążą niedobitki litościwych jednostek.

[ Dodano: 07-10-2013, 13:22 ]
Aktualizacja:
Emotikon chyba się pozbyłem.

[ Dodano: 07-10-2013, 13:45 ]
Ponieważ z przyczyn użytkowych musiałem wrócić do starego szablonu podaję tu cały nowy, wygenerowany z bloggera.
http://www22.zippyshare.com/v/25629357/file.html

podziel si� tym postem na:

Utwórz darmowe konto na forum --- Zaloguj się --- Polub Blogowicza na FB!
Dołącz do grupy Bloggerów na FB

Htsz 
Blogger Product Expert
Blogowicz.Team

Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Dołączył/a: 01 Sty 2006
Miasto: Wrocław

Wysłany: 2013-10-10, 08:09   

Znalazłbyś tutaj cokolwiek gdyby wszystkie tematy były nazywane w ten sposób: "Popsułem bloga - setka pytań odnośnie szablonu"? Pole na temat służy do podania jak największej liczby szczegółów lub do sformułowania konkretnego zapytania. Korzystanie z wyszukiwarki też nie boli i oszczędza nasz wspólny czas.

Kuc_Filolog napisał/a:

1. Jak usunąć te cholerne emotikony z komentarzy?
było => Jak usunąć emotikony z szablonu MXfluity?

Kuc_Filolog napisał/a:

3. Pasek nawigacyjny pod banerem.
tego samego dnia powstał temat dotyczący tej skórki i padła tam odpowiedź zanim dodałeś swój wątek => MXfluity edycja menu

Kuc_Filolog napisał/a:

4.
To już kwestia przestawienia kolejności, FB mógłby być osobno, bez kategorii bloger templates ( w ogóle, cały ten widget z about itd. jest zbędny), o labels już mówiłem)
tutaj nie wiem o co chodzi? może więcej szczegółów?

Kuc_Filolog napisał/a:

2. Linkwithin wjeżdża mi na miniaturę kafelków, przez co robią się absurdalne. Istnieje opcja, żeby go stamtąd usunąć i zostawić tylko pod całym, rozwiniętym postem?
nie widzę linkwithin na Twoim blogu, ten szablon ma własny gadżet "podobne posty", ale jeżeli chodzi o LW to już był temat => Gadżet linkwithin tylko na stronach postów

Think before you post™ | ^_^ na każdego posta znajdzie się riposta™

Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć
lubię to! na facebooku. :^^:

podziel si� tym postem na:
::
Odpowiedz do tematu