Chyba, że masz jeszcze pomysł na rozwijaną listę tematów, jak na starych onetowych blogach
Rozwijaną listę robi się tak: http://www.kurshtml.edu.p...formularze.html ale w przypadku tego skryptu dla najnowszych postów generowaniem zwykłej zajmuje się zewnętrzny skrypt
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Hmm, muszę przetrawić Ale pewnie się poddam, bo pierwszego w ogóle nie rozumiem, a drugie...
ze skryptami radzę sobie o ile są króciutkie i co chwilę mogę sprawdzać co się stanie gdy gdzieś zmienię literkę
A w takim długim nie wiem gdzie co i jeszcze trzeba by się zorientować w temacie tych serwerów do skryptów i dodawaniu ustrojstwa
ten dodatek, którego ona używa tworzy DIV, nie listy. Jednak można dla tego elementu zastosować CSS, który będzie sugerował traktowanie diva jak listę. Przy okazji dodamy odstęp. Każdy element z tytułem znajduje się w klasie .bp_item_title zatem do arkusza stylów dopisujemy:
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Arku, czy jest możliwe zapisywanie tego spisu treści wedle starszeństwa, a nie ostatniej dodanej notki?
Żeby był taki prawdziwy spis treści, jak w książce?
Wysłany:
2013-06-02, 20:30Re: widget - ostatnie posty z wybranej kategorii na blogu
Htsz napisał/a:
bloggerka napisał/a:
Ostatnio znalazłam bardzo fajną opcję dla zrobienia ostatnich postów z wybranej kategorii. Przetestowałam ją i rzeczywiście działa. Jeśliby Ktoś był zainteresowany to mogę podrzucić takie rozwiązanie.
nie widzę problemu by wykorzystać do tego kod, który podałem wyżej. Zamiast podawać link do głównego kanału w miejscu YOUR-BLOG/SITE-URL musimy podać kanał konkretnej etykiety (kategorii). W przypadku blogspota wygląda to tak:
Wysłany:
2013-06-03, 01:00Najnowsze wpisy na blogu. Gadżet lista nowych postów
abigail napisał/a:
Nie da się zrobić (u mnie) wyświetlania postów danej etykiety w taki sposób... Nic się nie wyświetla...
Sprawdziłem właśnie na moim testowym blogu i działa:
Kod
https://bloggerproductexpert.blogspot.com/
mam tam wstawiony -> ten kod. Aktualizacja 2024 - mam własny kod, który pokazuje najnowsze wpisy w postaci listy w pasku bocznym. Skrypt można dostosować: ilość pozycji oraz co ma się pokazywać (tytuł, link, data, itp.). Zainteresowanych tym dodatkiem dla Bloggera zapraszam do kontaktu: https://bio.weblove.pl
----
w komentarzach na stronie, skąd pobierałem (stary) dodatek jedna osoba zostawiła trzy komentarze (co kilka dni), że raz działa a raz nie, być może to kwestia dostępności skryptu albo problemów z RSS.
Wysłany:
2015-06-12, 09:27[blogger] Recent Posts - zmiana czcionki
Hej,
Zastosowałam na swoim blogu skrypt do "Recent Post" z tego posta
I teraz chciałabym się pobawić czcionką
To znaczy: wywalić pogrubienie i zastosować wersaliki {text-transform: uppercase;}
tylko nie wiem gdzie to wrzucić.
Dobrze by było, gdyby tytuł w gadżecie wyglądał tak, jak w poście (poza wielkością).
Z wersalikami nie było problemu, ale to pogrubienie nie chce się odczepić.
Próbowałam text-style, font-style, font-weight, wszystko na normal, a to jak jest grube, tak jest grube.
Coś jest chyba w kodzie szablonu ukryte i czeka mnie trochę grzebaniny.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).