Imię: Kamil
Dołączył/a: 03 Sie 2013 Posty: 34 Miasto: Łódź
Wysłany:
2013-12-28, 20:09
Oprócz oczywiście Harry'ego Pottera, który jest chyba najlepszą sagą jaka kiedykolwiek powstała, chciałbym zaproponować "Wojny Duszków", autorstwa Herbiego Brennana. Cykl niesamowicie wciąga, przeczytałem cały od deski do deski z dnia na dzień. Polecam.
Jeżeli po skończeniu sagi odczuwam taki wewnętrzny smutek, że to już koniec to znaczy, że bardzo mi się podobała. Ostatnio spotkało mnie to po skończeniu "Pana Lodowego Ogrodu" Grzędowicza.
Myślę, że jak skończy się Pieśn Lodu i Ognia to też mnie to spotka. Chociaż szanse na to, że doczekam tej chwili (albo, że autor doczeka) są marne.
Jeśli chodzi o sagi, to moim zdaniem zalicza się do nich cykl "Koło Czasu", autorstwa Roberta Jordana. Liczy on sobie tomów kilkanaście. Ja obecnie czytam dopiero czwarty, ale i tak mogę tę serię książkową śmiało polecić, szczególnie wielbicielom gatunku fantasy. Cykl wyróżnia się dbałością o detale, raczej powolną akcją (niektórzy uważają to za wadę) oraz mnogością bohaterów. Nie brakuje tam również magii oraz niesamowitych przygód. Tak więc szczerze zachęcam do przeczytania serii.
TourAndClimb WordPress.Klub
Imię: Aga i Tomek
Dołączył/a: 09 Maj 2015 Posty: 71 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2015-07-15, 19:46
Ja również polecam Malowanego Człowieka który był już wcześniej wymieniony a do Zwiadowców Flanagana dodałbym Drużynę tego samego autora umiejscowioną w tym samym świecie a jednak inną
Bez urazy Wiedźmin dla mnie nie jest sagą, choć czytałem go z 3 razy. Jak dla mnie najlepsza książka.
Natomiast z sago polecam:
Sagę Świata Czarownic - Andre Norton
Teddy Bear Blogger.Klub
Wysłany:
2015-08-04, 20:12
TourAndClimb napisał/a:
Ja również polecam Malowanego Człowieka który był już wcześniej wymieniony a do Zwiadowców Flanagana dodałbym Drużynę tego samego autora umiejscowioną w tym samym świecie a jednak inną
Zwiadowcy! Uwielbiam te książki, mam właśnie zamiar kupić Drużynę, ale dopiero po wakacjach. Do moich ulubionych sag dodałabym jeszcze Percy'ego Jacksona i Kroniki Rodu Kane autorstwa R.Riordana . No i oczywiście Harry Potter.
Ja za to powiem czego NIE polecam: Zmierzchu. Główna bohaterka to Mary Sue, a książka skupia się wokół "Och, Edwardzie!". Jest też dużo wątków, który zakrawaja na jakąś kpinę (picie krwi w czasie ciąży,a by dziecko mogło się napić? WAT?).
Do Sagi o Ludziach Lodu nie jestem przekonana, bo to jedna z tych książek, które sprzedaje się w kioskach po złotówce .
______________________________________________________ http://book-wszechmogacy.blogspot.com <- nie tylko recenzje. Prowadzą cherubini w składzie: Maja, Mati i Twyla.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).