TourAndClimb WordPress.Klub
Imię: Aga i Tomek
Dołączył/a: 09 Maj 2015 Posty: 71 Miasto: Gdańsk
Wysłany:
2016-02-20, 04:20
Htsz napisał/a:
TourAndClimb nie są wygórowane tylko w przypadku kiedy generujesz mały ruch. Przy bardzo popularnych stronach zwykłe...
Kiedy generujesz duży ruch to już się otwiera przestrzeń do sponsoringu i do reklam więc ta sprawa wygląda inaczej bo z blogowania można już zrobić normalną działalność gospodarczą z przychodami i kosztami. Ale tak jak mówisz każda sprawa jest indywidualna bo jedni piszą o zwierzątkach i robią to hobbystycznie a inni chcą zbudować pewną markę i wyjść na świat dlatego i darmowe serwisy i te płatne są potrzebne
Intro1 napisał/a:
TourAndClimb napisał/a:
no niby tak ale koszty hostingu i domeny nie są wygórowane więc nawet przy małej wiedzy lepiej jest mieć więcej możliwości, generalnie lepiej jest mieć więcej możliwości
Dla jednego nie są, a dla drugiego są to duże koszty. Ja osobiście na żaden z moich blogów złotówki nie wydałam, a i tak, mówiąc skromnie, są zaje***te. To nie jest wielka sztuka stworzyć blog za pieniądze i z pomocą osób trzecich.
rozumiem że dla Ciebie wykupienie hostingu i domeny jest równoznaczne z tym że ktoś Ci zrobi blog od podstaw, wszystko poustawia jak mu każesz a Ty będziesz tylko wrzucać posty i mówić jaki to ładny blog zrobiłam?
P.S. Co jest wyznacznikiem "zaje***tości Twojego bloga?
TourAndClimb, trzymajmy się jak najbliżej tematu blog.pl
Owszem, gdyby rozwiązania płatne nie były potrzebne, to by ich nikt nie oferował. Na darmowych platformach stoją blogi, które generują ogromny ruch i nie muszą ponosić kosztów utrzymywania serwera - jedni nie są tego świadomi a inni podjęli taką decyzję celowo (no bo po co przepłacać jak darmowa oferta im wystarcza?). Na bloggerze znam taki, który płaciłby prawdopodobnie parę stówek (w dolarach) miesięcznie.
Blog.pl - nie wiem czy teraz również - wysyła mailingi do różnych blogerów i namawia ich na przejście do siebie - załączają dokument w pdf pokazujący zalety takiej zmiany. Wielu się na to zdecydowało - kosztem braku domeny i kilku innych ograniczeń dostali możliwość dotarcia do szerszego grona, bo dzięki opcji polecania ich artykułów lądują na portalach tematycznych onetu. Dla każdego coś innego będzie ważne. Ciebie blog.pl ograniczał i wybrałeś rozwiązanie z hostingiem. Doszło Ci parę obowiązków a nie każdy chce mieć na głowie dbanie o techniczne aspekty (optymalizacja pod ograniczenia serwera) czy pilnowanie faktur by blog w pewnym momencie nie zniknął z internetu
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2016-02-22, 17:40
Spoko przepraszam trochę się rozpędziłem
nie chciałbym być źle zrozumiany ale po prostu wyrażam swoją opinie i chciałbym pokazać jak najlepiej mój przykład i to dlaczego dla mnie lepiej było przejść na własny hosting i serwer
Jeszcze nic konkretnego nie napisałeś, więc wypadałoby przedstawić swoją opinię o platformie blog.pl bardziej szczegółowo (bo o tym jest wątek) i potem nie widzę problemu byś dopisał co konkretnie było Ci potrzebne a nie miał onet i czy to zadecydowało o przejściu.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Wysłany:
2016-02-22, 19:52
o reklamach już wspomniałem i to one były czymś od czego zacząłem się zastanawiać nad zmianą. Do tego zablokowane iframe-y czyli nie mogłem wrzucić na stronę mapy z Google Maps i filmów z YouTuba. Nie wiem czy to się już pozmieniało. Teraz po przejściu na własny serwer zmodyfikowałem sobie tak stronę główną że mapa wyświetla się na niej wystarczyło trochę się pobawić w kodzie. Kolejnym plusem jest kwestia meta tagów np author które jako błąd wywalało mi webmaster tools. Ale generalnie zdecydowały iframe-y (były mi bardzo potrzebne ) i wkurzające reklamy
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).