HitFan
Blogger.Klub
Imię: Damian
Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył/a: 26 Lut 2016 Posty: 61 Miasto: Bytom
|
Wysłany:
2016-08-08, 23:11 [ocena] Co sądzicie o Rajdowej Kolekcji
|
|
|
Witajcie! Bloga Rajdowa Kolekcja prowadzę już prawie półtorej roku. Przedstawiam na nim swoją kolekcję modeli samochodów rajdowych w skali 1/43. We wpisach, oprócz zdjęć i krótkiej recenzji modelu, staram się przedstawić trochę historii związanej z danym samochodem/kierowcą/rajdem.
Staram się pisać w taki sposób, aby nawet osoby nie interesujące się za bardzo motoryzacją były w stanie zrozumieć o co chodzi. Unikam specjalistycznych terminów jak ognia, co nieraz jest nielada zagwozdką
Ostatnio udało mi się dogadać z jednym z kolekcjonerów i zdjęcia wykonuję u niego w namiocie bezcieniowym oświetlonym dwoma lampami za pomocą jego aparatu.
Staram się też w wolnych chwilach odświeżać starsze wpisy o nowe zdjęcia i poprawiać tekst.
Dosłownie kilka dni temu jeden z fanów Rajdowej Kolekcji na Facebook'u podesłał mi projekt nowego loga, które bardzo przypadło mi do gustu i postanowiłem je wykorzystać.
Po wrzuceniu nowego logo postanowiłem pójść za ciosem i zmienić całkowicie wygląd strony. Pozbyłem się części animacji i efektów, a te co zostały, zostały ujednolicone. Cała szata graficzna zmieniła się dość znacznie. Zgodnie z paroma już wcześniejszymi sugestiami, postanowiłem pójść w biel i kontrastową czerń. Doszły też lżejsze czcionki. Szablon pozostał responsywny. Dodatkowo, przykleiłem menu główne, na którym pojawia się logo strony (o ile jest na tyle miejsca).
Dajcie mi proszę znać, jak podoba się wam wygląd strony po tych dużych zmianach. Czy zdjęcia wyglądają teraz lepiej? Wpisy potrafią zaciekawić?
Pozdrawiam, Damian!
Tak teraz wygląda strona:
A tak wyglądała wcześniej:
Stary wygląd można też zobaczyć na internet archive: http://web.archive.org/we...a.blogspot.com/
|
Ostatnio zmieniony przez HitFan 2017-02-05, 14:29, w całości zmieniany 5 razy |
|