Wysłany:
2016-12-05, 08:17[blogspot] Pojawianie się błędu przy edytacji szablonu.
Witam!
Próbuję usunąć HTML1 i HTML2 na moim blogu, ponieważ pojawiają się po kilka razy. Jak usuwam je z HTML i klikam w podgląd wszystko jest ok. Jak chcę zapisać zmiany pojawiam mi się błąd.
Co mam robić? Na moim blogu tylko mogę dodawać posty i nic więcej.
edytuj kopię szablonu, którą masz na dysku twardym, skasuj z niej nadprogramowe gadżety (pamiętaj że masz ich po trzy z każdego) a następnie zaimportuj naprawioną wersję na bloga.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
edytuj kopię szablonu, którą masz na dysku twardym, skasuj z niej nadprogramowe gadżety (pamiętaj że masz ich po trzy z każdego) a następnie zaimportuj naprawioną wersję na bloga.
Próbowałam i pojawia mi się ten komunikat:
Błąd podczas analizowania pliku XML, wiersz 2, kolumna 6: The processing instruction target matching "[xX][mM][lL]" is not allowed.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie możesz edytować szablonu, bo masz po trzy gadżety z takim samym ID - z jakiegoś powodu się powieliły w kodzie - stąd błąd przy edycji czegokolwiek.
Załącz pliki: przed modyfikacjami i ten po modyfikacjach, który powoduje nowy błąd z xml.
Chyba się wyjaśniło skąd ten drugi błąd z XML
Rób kopie plików, które edytujesz i zapisuj je po edycji w ten sam sposób jak oryginały - w tym przypadku ma to być rozszerzenie .xml - nie .txt lub inne. Pliki xml importuje się do bloggera, wszystkie szablony są w ten sposób zapisywane.
Chyba się nie rozumiemy. Chodzi o nazwę i rozszerzenie pliku. Ten, który pobierasz jako kopię z bloggera zapisuje się w formacie jakasnazwa.xml, natomiast ty po edycji nie zostawiłaś rozszerzenia, tylko zapisałaś plik jako twojanazwa.txt
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).