novia
WordPress.Klub
|
Wysłany:
2015-11-17, 10:21 Nofollow i dofollow
|
|
|
Witajcie kochani!
Na pojęcia nofollow i dofollow trafiłam na tym forum. Trochę poczytałam o tym w necie, ale nadal nie jest to dla mnie do końca zrozumiałe. Wyszukiwarka też nie wysłała mnie do podobnego tematu, więc chyba się przyda.
Wiadomo, że Internet linkami stoi i na każdym blogu trochę ich się pojawia. Jak nimi zarządzać, aby nie narobić sobie krzywdy? Podam może przykład mojego bloga, bo pojawi się tam sporo linków i myślę, że nada się do wyjaśnień. Uważam, że skrajne przypadki najlepiej obrazują sytuację.
Chcę zbudować bloga o tematyce amatorskich opowiadań/powieści publikowanych w necie. Taki katalog, ale nie przyjmujący kogo leci, tylko zrzeszający te historie, które czytam na bieżąco i uważam, że są na dobrym poziomie. Każde opowiadanie ma swoją stronę z opisem i linkiem, ale oprócz tego wrzucam też krótkie posty o tych rozdziałach, które szczególnie mi się podobają lub o trwających konkursach np. Planuję też publikowanie własnych artykułów i poradników, ale i tak łatwo się domyślać, że linków będzie sporo.
Jak nimi zarządzać, aby nie narobić krzywdy sobie i zrzeszonym blogerom? Przed wyjazdem na wakacje zebrałam trzy blogi, autorki wspomniały u siebie o mnie i widzę w statystykach, że część czytelników przepływa z jednego bloga na drugi. To nie są zawrotne ilości, na razie nie mam się czego bać, ale chciałabym właściwie umieszczać linki od samego początku. Mogłabym też poinstruować autorów opowiadań jak oni właściwie powinni odsyłać do mnie, żebyśmy nie zostali kiedyś uznani za podejrzane źródło linków.
Jak Wy linkujecie na swoich blogach?
Pozdrawiam!
|
|