AgnieszkaBlogerka
WordPress.Klub
|
Wysłany:
2017-05-11, 14:18 [Blogi] Komentarze z linkami - kasować czy zostawiać?
|
|
|
Hej, może moja wypowiedź będzie luźno związana z tematem, ale nie chciałam dla takiego drobiazgu zakładać nowego wątku (zresztą chyba nawet nie mogę).
Chciałabym zapytać Was, czy praktykujecie wpisywanie adresu strony w komentarzach na cudzych blogach, ale nie w treści komentarza, tylko w podpisie, łącznie ze swoim nazwiskiem/pseudonimem.
Ja osobiście uważam, że ma to sens, bo jeśli nazwa bloga coś znaczy, sugeruje tematykę, to osoba czytająca komentarz może z ciekawości na bloga zajrzeć. Nie odbieram tego jako nachalnej promocji. Oczywiście obok adresu (bez www) podaję - w pierwszej kolejności - swoje imię i nazwisko.
I teraz ważniejsza kwestia: jak roboty wyszukiwarek traktują takie bądź co bądź linki? Czy duża ilość komentarzy z adresem jest traktowana jako linki pozycjonujące bloga? Czy może w tym kontekście dodawanie do nazwiska/pseudonimu nazwy bloga nie ma najmniejszego sensu?
Dla przykładu: swoje posty podpisuję Agnieszka Iksińska - dekozdrowia.pl Dokładnie tak to wygląda.
Jakie są Wasze doświadczenia?
|
______________________________________________________ http://dekozdrowia.pl - blog o miłości do zdrowego stylu życia |
|