DavidDreamer
Blogger.Klub
|
Wysłany:
2017-07-28, 00:50 Czego teraz słuchasz?
|
|
|
Witam. Z racji, że na wielu forach jest taki temat, a ponadto niejeden użytkownik może chcieć się podzielić swoją aktualną playlistą, zakładam go również i tutaj (z tego, co zauważyłem, nie ma tu czegoś takiego, ale jeśli go nie wyłapałem, to mnie poprawcie). Tak więc ja zacznę.
W związku ze śmiercią Chestera Benningtona - wokalisty zespołu Linkin Park, który w gimnazjum uwielbiałem ponad wszystko - słucham teraz dość intensywnie dyskografii jego formacji, dlatego kilka pozycji z tej listy będą zajmowały ich utwory. Reszta to głównie utwory innych wykonawców rockowych i muzyka filmowa/ze zwiastunów Oto moja setlista:
- "What I've Done" Linkin Park - klasyk, jeden z najbardziej znanych utworów zespołu, dodatkowo spopularyzowany przez film "Transformers" z 2007 roku. Zarówno tekst, jak i teledysk "What I've Done" są bardzo uniwersalne i dają do myślenia;
- "One Step Closer" Linkin Park - pierwszy singiel zespołu, do tego jeden z ich najcięższych kawałków;
- "Faint" Linkin Park - kolejny mocny kawałek, a choć prosty, to z charakterystycznym riffem i dość ciekawym tekstem, już nie mówiąc o energicznym wokalu Chestera;
- "Numb" Linkin Park - to także klasyk i jeden z najlepiej ocenianych kawałków zespołu. Mega emocjonalny, ponadto z teledyskiem z przesłaniem;
- "Blue On Black" Kenny Wayne Shepherda - ciekawy utwór, który puścił mi kolega. Chociaż wykonawcy nie znam ani trochę, podoba mi się jego southern rockowy klimat i melodia;
- Fleetwood Mac - The Chain (Hi-Finesse Remix) - remiks oryginału zrobiony przez Hi-Finesse'a na potrzeby zwiastuna "Strażników Galaktyki 2". Moim zdaniem pasował do niego o tyle, że w samym filmie mamy mnóstwo tego typu muzyki, co tylko wstępnie "rozgrzewało" widza przed seansem.
A czego Wy obecnie słuchacie?
|
Ostatnio zmieniony przez DavidDreamer 2017-07-29, 18:08, w całości zmieniany 1 raz |
|