Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2008-10-07, 15:28
Vavamaka, może zdjęcie musisz wybrać inne lub masz nie w tym samych folderze co stronę...
Htsz, za dobry jesteś... skasował stopkę, a Ty dalej się uśmiechasz :>
jakby nie było kodowanie jest własnością Hytyszową...
widze ze na forum administrator doczekał sie i adwokata. Gratulowac:)
Sprobuje przy chwili wolnego wrzucuć fotke na inny serwer (polecacie jakiś?) bo do tej pory korzystam z fotosika.
Wielkie dzięki za wszystkie pomocne porady, nie wszystkie potrafie wykorzystać bo dopiero kilka godzin spedzilem nad htmlem i css. mam przyjaciela ktor sie tym zajmuje, ale od 2 tygodni nie mam czasu do niego podskoczyć zby mi wyjasnil jak obslugiwac dream weavera, wiec pytam tutaj. pozdrawiam:)
HA! Udało się. To była jednak kwestia serwera a nie samego szablonu. Wielkie dzieki za pomoc. Teraz tylko dopracowac to i tamto i nauczyć sie jakiegos programu do htmla i cssa. Jeszcze raz wszystkim dziekuje.
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2008-10-08, 10:43
Vavamaka napisał/a:
nauczyć sie jakiegos programu do htmla i cssa
program nie pomoże, jak nie będziesz znał samych języków programowania :> praca będzie pewnie łatwiejsza, ale musisz załapać o co w tym wszystkim chodzi, żeby naprawdę zacząć zabawę z tym
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Dziś chciałem zmienić sobie (już wcześniej to robiłem) tło na moim blogu. Otóż przystąpiłem do podlinkowania tła do szablonu... I NIC spróbowałem wrzucić zmienione logo (zrobione pod kolor nowego tła) aby sprawdzić czy ono też nie będzie widoczne, wkleiłem w zakładce STRONA GŁÓWNA link do loga... i logo jest widoczne. Wykasowałem wszystko z wszystkich zakładek i postanowiłem zgrać z blogowicza szablon od nowa : http://img.blogowicz.info...2/fotolog2.html, skrupulatnie wszystko skopiowałem i...? kolor oraz te białe bordery itp nie zmieniły się!!?? a więc przystąpiłem do zmiany szablonu na te które proponuje FOTOLOG.pl i szablon sie zmienił... PROSZĘ O POMOC !!
chcesz zmienić kolor tła strony (te aparaciki w tle) czy kolor tła ramek pod wpisami (te białe zaokrąglone?
w pierwszym przypadku edytujesz url podany w CSS przy body {} (masz to opisane szczegółowo na poprzedniej stronie tego tematu)
w drugim musisz w kodzie strony głównej i strony komentarzy wyedytować ten fragment:
div.note odpowiada za kolory zaokrągleń ramki wpisów (#000 - kolor rogów, #fff - kolor tła), dodatkowo w CSS trzeba zmienić background-color dla div.note z #fff na inny.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).